Сензациите в пресата: Балъков фаворит №1 за Ботев

"Късат оставка на Мъри при триумф", "Марто шеф в ЦСКА, Янчев - треньор" и още...

Сензациите в пресата: Балъков фаворит №1 за Ботев

Сензациите в българските спортни издания от днес, 19 март 2014 година:  

 

"Стандарт": Балъков фаворит №1 за Ботев

 

Красимир Балъков ще поеме "Ботев" от лятото, научи "Стандарт".


Собственикът на "канарчетата" се е спрял на него, за да осъществи целите, поставени пред отбора. Двамата са се разбрали за финансовите условия. Героят от САЩ'94 е намалил претенциите си, обявиха запознати с преговорите. Бала продължава да е без работа, след като удари на камък в "Щутгарт". За последно той води "Кайзерслаутерн", а преди това "Хайдук".


У нас Балъков постави началото на мащабен проект в Бургас с "Черноморец", но така и не успя да го довърши. "Стандарт" научи също, че Александър Александров ще се спаси и ще продължи да бъде шеф на "жълто-черните".



 


"Труд": Късат оставка на Мъри при триумф 

 

Ако “Ботев” (Пд) отстрани “Левски” и се класира за полуфиналите за купата, има голяма вероятност собственикът на клуба Цветан Василев да скъса оставките, които треньорът Станимир Стоилов и спортният шеф Александър Александров възнамеряват да обявят след реванша в сряда. Двамата имат идея да напуснат независимо от изхода на двубоя в Коматево, обидени от отношението на част от феновете.

Абдикацията обаче не може да стане факт без съгласието на банкера, защото и двамата имат договори с “Ботев”. Контрактът на Мъри е до 30 юни 2015 г. Той има поставени цели за класиране в Лига Европа и все още реални шансове това да стане. Отборът му към момента продължава битката на два фронта - за купата и в “А” група.


Местните кадри Петър Пенчев и Костадин Видолов са фаворити на феновете за наследници на Станимир Стоилов и екипа му. До момента никой от факторите в клуба не е разговарял с двамата на тази тема, нито ги е канил да поемат тима.

 

"Труд": Ще води ли Стоилов “Левски” срещу “Ботев”?


В сряда Станимир Стоилов води “Ботев” срещу “Левски” за купата, след мача му приемат оставката, в четвъртък се разбира с Тодор Батков, в събота води “Ботев” срещу “Левски” в шампионатния дуел. Ама сценарий, а? Дори пребогатият на парадокси български футбол подобно чудо не е творил. Какво остава за световния...
Обаче сюжетът е невъзможен.


Първо - трябва оставката на Мъри да бъде приета. През есента треньорът остана заради перфектното отношение от клубния собственик Цветан Василев. Накрая и едрият банкер се оказа недостатъчен, за да потуши фенските страсти. А ако оставката не бъде приета, Стоилов може да остане в ролята на Георги Иванов в “Черно море". Гонзо иска в “Левски”, но босовете не го пускат.


Второ - “сините” желаят Стоилов, но преговорите няма да бъдат леки и нищо не е сигурно.


Трето - дори при бърза договорка няма време да бъдат оформени документите на Мъри за “сините” до съботния мач.


И четвърто - в “Левски” прецениха ситуацията и нямат намерение да препират Стоилов да води отбора съвсем скоро.

 

"Меридиан мач": Марто шеф в ЦСКА, Янчев - треньор

 

След края на сезона двама от най-обича-ните от „червена" България футболисти ще заемат постове в клуба. Става въпрос за Тодор Янчев и Мартин Петров. Очаква се халфът да влезе като треньор в екипа на Стойчо Младенов, а на бившия играч на Манчестър Сити, Болтън и Атле-тико (М) ще му бъде предложен шефски пост.


Все пак Петров сам ще реши през юни какво да прави - дали да продължи още един сезон като футболист, или да окачи обувките на пирона. Ако крилото вземе решение да се откаже, той ще има повече време за своето семейство, което в мо-мента живее в Англия, а и както самият футболист призна, това му създава доста трудности. Янчев и Мартин се върнаха през есента в ЦСКА. Първият предпочете тежкото положение на „Армията" пред спокойствието в Славия и е твърд титуляр в отбора през този сезон. Покрай него много израсна и младокът Ивайло Чо-чев, превърнал се в основен футболист на „червените .

 

 

"Меридиан мач": Антон Карачанаков подписва, но с друг клуб

 

Крилото на ЦСКА Антон Карачанаков може да подпише договор през следващия месец. Той обаче най-вероятно няма да е с „червените", а с чуждестранен клуб. Както е известно, контрактът на младока с „армейците" изтича в края на сезона, а той все още не може да се разбере с ръководството, за условията по новия договор.

Освен това мениджъри, витаещи около Карачанаков, не спират да му мътят главата. Той е убеждаван да не подписва с ЦСКА, тъй като ще му бъде осигурен нов отбор през лятото в чужбина. Даже се появиха варианти като Полша, Турция и Италия. Крилото е получил уверението, че ще спечели много пари от предстоящия трансфер, ако напусне „Българска армия" през лятото като свободен агент.

Официално: Хебър представи още две нови попълнения

Вижте и кои са те

Трансферен удар! Добруджа привлече Румен Руменов от Спартак (Варна)

Добричлии направиха голяма бомба

Дунав победи Лудогорец II след обрат в контрола

Русенци спечелиха с 2:1, след като преди това губеха в резултата

Иван Василев си тръгва от Локомотив (София)

Той е успял да намери човек на когото да продаде клуба

Черноморец (Бургас) смачка дубъла си в приятелски мач

Тимът постигна успех с 10:2

Новият вратар на Левски проведе първа тренировка с тима

Матей Маркович вече се готви с отбора

Лудогорец се прибира в неделя

В събота е последната контрола на шампионите на австрийска земя

Пирин с първа победа в контролите

След 3:1 над дубъла на ЦСКА 1948

Любо Пенев.започна с победа в Локо (Пд)

„Черно-белите“ с 3:1 над Струмска слава в първата си контрола

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки