1. Novsport
  2. БГ Футбол
  3. Ботев (Пд) е на 1/2-финал за Купата, благодарение на гола си на "Герена" (ВИДЕО+СНИМКИ)

Ботев (Пд) е на 1/2-финал за Купата, благодарение на гола си на "Герена" (ВИДЕО+СНИМКИ)

Възпитаниците на Станимир Стоилов победиха с 2:0 "сините" в реванша

Ботев (Пд) е на 1/2-финал за Купата, благодарение на гола си на "Герена" (ВИДЕО+СНИМКИ)
Ботев (Пловдив) се класира на 1/2-финалите за Купата на България след успех с 2:0 над Левски в "Коматево". "Канарите" успяха да преодолеят изоставането си от 1:3 в първия 1/4-финал и с общ резултат 3:3 и гол на чужд терен продължават в надпреварата.

Играчите на Станимир Стоилов проспаха първата част, в която можеха и да допуснат гол, но след почивката категорично бяха по-добрият отбор на терена. Луис Педро и Феребори Доре донесоха успеха на тима си и класираха Ботев на 1/2-финала.



В първата част очакванията за дерби не се очертаха, като се изключат няколко твърди влизания. След едно такова Левски трябваше да се лиши от услугите си на капитана в този двубой Орлин Старокин, който напусна терена още в 24-тата минута и бе заменен от Станислав Ангелов, който пое и капитанската лента.



Въпреки очакванията за ранен домакински натиск на Ботев, първата по-опасна ситуация се откри пред тима на гостите. След центриране на Нунеш отляво Генков стреля, но Стаховяк бе покрил добре близкия си ъгъл. Кевин Бру също пробва късмета си с изстрел отдалече, но ударът му мина покрай вратата.



"Канарите" изпуснаха най-доброто си положение през първата част пет минути преди нейния край. След добро нападение на домакините последва центриране отдясно на Йордна Христов, Мариян Огнянов овладя добре и подаде към Юнес Хамза. Нападателят предостави топката на Александру Куртеан, който обаче не си спря добре топката и провали атаката на Ботев.



През втората част Ботев заигра много по-добре. Станимир Стоилов извади Мариян Огнянов и пусна Луис Педро още на почивката, което даде предимство на Ботев, като холандецът участва в изграждането и на двете попадения на домакините.



Само пет минути след подновяването на играта "канарите" поведоха. Юнес Хамза открадна топката от неконцентрирания Белаид и пусна топката към Йордан Христов в наказателното поле. Капитанът на Ботев с шпагат стигна до топката и намери Педро на далечната греда, където холандецът, оставен непокрит, откри.



В 72-рата минута Доре удвои аванса на Ботев. "Канарите" проведоха образцова атака по левия фланг. Педро напредна добре и намери Хамза в наказателното поле. Деветката на Ботев пусна топката към Доре, който между двама овладя топката и отблизо не сбърка.

До края Левски нямаше истинско голово положение и логично отпадна от турнира, въпреки комфортната преднина в първия двубой.
Илиан Илиев: Не се чувахме цяла седмица с Илиан (ВИДЕО)

Нямаше с какво да се изненадаме с ЦСКА

Томаш с критики към атаката на ЦСКА (ВИДЕО)

И треньорът на "червените" приключи с изказванията към Генчев

Пламен Илиев: Това е духът на Черно море (ВИДЕО)

Вратарят похвали атмосферата на "Тича"

Пиргов със скандални разкрития за Любо Пенев

.Треньорът на Локо (Пд) се появил 30 минути преди мач с Берое

Рибарски: Знаехме, че ще имаме шансове и ги оползотворихме

Треньорът на Крумовград похвали играчите си, че са издържали физически

Непоклатим! Любо Пенев отказва да си тръгне от Локо (Пд)

Когато се наложи, ще дам коментар по други теми.

НА "ТИЧА": Много битка и драма - 0:0 (ВИДЕО)

Отмениха гол на ЦСКА заради засада

Тревога: Спартак Вн има пари за още два мача

Павлин Николов е осигурил финанси за Септември София и Локо София

В Левски още търсят вратар

"Сините" се оглеждат за заместник на Пламен Андреев