Мъри: Днес още в 8:30 подадох оставка като треньор, считано от утре

Не искам да съм причината да играе Ботев под такъв негативизъм и не искам още веднъж да ми се съсипва животът

Мъри: Днес още в 8:30 подадох оставка като треньор, считано от утре
„Днес още в 8:30 подадох оставка като треньор, считано от утре”, обяви Станимир Стоилов своето обещано решение, след като отстрани Левски след 2:0 за купата в реванша от четвъртфиналите за Купата на България. Оставка подаде и спортният директор Александър Александров - Кривия.
 
„Мотивите за това, че се създаде изключително негативна обстановка в отбора, в клуба също, играчите бяха под напрежение, аз не искам да съм причината да играе Ботев под такъв негативизъм. Следващият момент - прави се грандиозен проект, не искам да се стига до негативизъм. Вече веднъж моят живот се съсипа, не искам да това да се случи с втори отбор”, обоснова се Мъри пред ТВ7.
 

Що се отнася до самия мач, който Ботев спечели и се класира за полуфиналите, Мъри коментира: „Времето беше тежко, бяхме под голямо напрежение, искахме да спечелим много, казах им, че трябва да играят отпуснато, че няма какво да губим. Тежък мач, но заслужена победа за нашия отбор. Една историческа победа за Ботев, не всеки път се елиминира Левски за купата, доволен от търпението на футболистите, желанието и от победата.”

На пресконференцията Мъри говори надълго и нашироко:


„Негативизмът пречи на футболистите, отлични футболисти, отличен проект, заслужава позитивна атмосфера, не искам да бъда причина за негативна атмосфера, не съм се съмнявал в качествата на играчите и желанието на футболистите да се случва всичко.”
 
"Собственикът е осигурил всичко, не искам да участвам в разрушаването на милионен проект, много пари се инвестират, стратегически за цяла България, негативизмът може да приключи този проект, да го дръпне в лоша посока.”
 
„Отлични футболисти, прекрасни ръководители, проектът да се запаси и да се развива, емоциите и изблиците са лош съветник в тая посока. Веднъж видях как се разваля готов отбор и как можеш да разрушиш нещо с толкова любов градено, нямам желание втори път да участвам.”
 
На въпрос кой трови атмосферата, специалистът каза: „Имена не искам да казвам.”
 
Мъри добави, че се надява да му се приеме оставката и Ботев "да остане отбор, както е сега.”
 
Стоилов похвали вече бившия президент Юли Попов, който днес бе освободен, като му посвети днешната победа. „С него работих прекрасно, уникален човек, спомогнал за това, което е Ботев, помагал и на мен много. Попов няма вина за неуспехите, треньорът е основен виновник.

За отношението на феновете: "Да коментирам това означава да сляза на много ниско ниво. От началото на годината отборът върви прекрасно в първенството. Загубихме малката битка в първия мач, но спечелихме голямата война за Купата. При тези резултати отборът трябва да бъде обгрижван с повече любов. Тези чисто нови играчи искат подкрепата на феновете и позитивна атмосфера.”

За новия председател на съвета на директорите Иван Джинджев и за това, че е президент на баскетболния Левски: "Да не минаваме сега "левскар"-"цскар". Срещнах се днес с него. Няма такъв, който г-н Василев е изпратил, и да не работи със сърце и душа в клуба.”
Относно причината за негативизма Мъри каза: „Трябва да питате хората, по една или друга причина съм играл в Левски, постигнал съм големи успехи като футболист и треньор, искам с душа и сърце да работя, само с честност, резултати във футбола никой не може да гарантира на този етап, с Ботев имах прекрасни мигове, не мога да ги изразя.”
 
По думите на наставника единствените по-неприятни загуби са в Любимец и Гоце Делчев, а не от по-големи тимове. С време и търпение Ботев ще доставя доста радост на феновете си.  
 
„Негативизмът да не отива към собственика и да не го отчайваме в това, което прави”, добави Станимир Стоилов.

 
Официално: Хебър представи още две нови попълнения

Вижте и кои са те

Трансферен удар! Добруджа привлече Румен Руменов от Спартак (Варна)

Добричлии направиха голяма бомба

Дунав победи Лудогорец II след обрат в контрола

Русенци спечелиха с 2:1, след като преди това губеха в резултата

Иван Василев си тръгва от Локомотив (София)

Той е успял да намери човек на когото да продаде клуба

Черноморец (Бургас) смачка дубъла си в приятелски мач

Тимът постигна успех с 10:2

Новият вратар на Левски проведе първа тренировка с тима

Матей Маркович вече се готви с отбора

Лудогорец се прибира в неделя

В събота е последната контрола на шампионите на австрийска земя

Пирин с първа победа в контролите

След 3:1 над дубъла на ЦСКА 1948

Любо Пенев.започна с победа в Локо (Пд)

„Черно-белите“ с 3:1 над Струмска слава в първата си контрола

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки