1. Novsport
  2. БГ Футбол
  3. Лудогорец ще брани честта си в Испания

Лудогорец ще брани честта си в Испания

Българският първенец гостува на Валенсия след 0:3 в първия 1/8-финал от Лига Европа

Лудогорец ще брани честта си в Испания

247 дни. Точно толкова време продължава европоходът на Лудогорец, който е на път да завърши тази вечер на "Местая". Шампионите се изправят срещу Валенсия в мач реванш от 1/8-финалите на ЛЕ.

След поражението с 0:3 в първата среща на "Васил Левски" шансовете за класиране напред клонят към нула. Позиция, от която момчетата на Стойчо Стоев постигнаха най-големите си успехи в Европа.

От ролята на аутсайдер те спечелиха в Айндховен срещу ПСВ, а по-късно и срещу Лацио на "Олимпико". За първи път тимът не е обременен и притиснат от големите очаквания. Дори напротив, в момента никой не чака чудо на "Местая".

Сблъсъкът обаче се явява последен танц, който трябва да бъде изигран подобаващо. Лудогорец излиза в Испания да защити честта си и да запише нов силен резултат в евротурнирите през този сезон. До момента шампионите имат девет успеха, като цели 5 от тях бяха далеч от България.

Двубоят във Валенсия открива шанс пред тима да прибави нови точки към коефициента си, което ще е от голямо значение при атаката на групите на Шампионската лига или Лига Европа през следващата кампания.

Лудогорец няма да може да разчита на наказания Фабио Ешпиньо и контузения Александер Барт от титулярите в първия мач. Най-вероятно ще е трудно възстановяването на Христо Златински, контузен в мача с Литекс (2:1) за Купата на България в неделя. Тимът от Разград ще трепери и за здравето на Козмин Моци, ритнат лошо в същия двубой. Наказан за гостите е и Жуниньо Кишада, който влезе като резерва в София.

Пред Валенсия пък остана цел №1 за сезона - да спечели трофея в Лига Европа. Тимът на треньора Хуан Антонио Пици реално няма шанс да стигне Шампионската лига, защото е на цели 16 т. от четвъртия в класирането Атлетик. В сряда “прилепите” отбелязаха 95-годишния рожден ден на клуба и мачът ще е празничен за феновете. Очаква се в редиците на домакините да има две промени спрямо мача в София.

Няма как да играе Сейду Кейта, получил директен червен картон в първия двубой. Прогнозите на испанските медии са той да бъде заменен от Ориол Ромеу, възстановен от травма. В защита Виктор Руис е най-вероятният заместник на контузения Филип Сендерос, вкарал гол в София.

Мачът Валенсия – Лудогорец стартира в 20:00 часа и ще бъде предаван пряко по БНТ.

Илиан Илиев: Не се чувахме цяла седмица с Илиан (ВИДЕО)

Нямаше с какво да се изненадаме с ЦСКА

Томаш с критики към атаката на ЦСКА (ВИДЕО)

И треньорът на "червените" приключи с изказванията към Генчев

Пламен Илиев: Това е духът на Черно море (ВИДЕО)

Вратарят похвали атмосферата на "Тича"

Пиргов със скандални разкрития за Любо Пенев

.Треньорът на Локо (Пд) се появил 30 минути преди мач с Берое

Рибарски: Знаехме, че ще имаме шансове и ги оползотворихме

Треньорът на Крумовград похвали играчите си, че са издържали физически

Непоклатим! Любо Пенев отказва да си тръгне от Локо (Пд)

Когато се наложи, ще дам коментар по други теми.

НА "ТИЧА": Много битка и драма - 0:0 (ВИДЕО)

Отмениха гол на ЦСКА заради засада

Тревога: Спартак Вн има пари за още два мача

Павлин Николов е осигурил финанси за Септември София и Локо София

В Левски още търсят вратар

"Сините" се оглеждат за заместник на Пламен Андреев