1. Novsport
  2. Волейбол
  3. Треньорът на Марица: Готови сме за новото предизвикателство

Треньорът на Марица: Готови сме за новото предизвикателство

"Тренираме по най-добрия начин за срещите ни с ЦСКА и се надявам да се поздравим с краен успех"

Треньорът на Марица: Готови сме за новото предизвикателство

Първият полуфинален мач на Марица (Пловдив) от плейофите на женската Национална волейболна лига бе пренасрочен от БФВ за утре, 21 март.  Така се наложи Жълтите да посрещнат своя противник ЦСКА-Демакс (София) в зала Олимпиада, а не в зала Пловдивски университет, която е заета по това време с друго мероприятие.

Момичетата на старши-треньора Иван Петков ще се изправят срещу настоящите шампионки на България от 18:00 б.в. в петъчната вечер, а реваншът в столичната зала Васил Симов е насрочен за 24 март, също от 18:00 б.в.  В случай, че двата отбора се победят взаимно, кой от тях да се класира за финала ще бъде решено в трети мач, който трябва да се проведе на 27 март, отново в Пловдив.  Възможно е по време на тези срещи на трибуните да бъде и новият селекционер на женския национален отбор на България – руснакът Владимир Кузюткин.

“Готови сме за новото предизвикателство“, заяви Иван Петков пред официалния сайт на клуба volleymaritza.bg.  “Тренираме по най-добрия начин за срещите ни с ЦСКА и се надявам да се поздравим с краен успех.  Вече изиграхме доста мачове с ЦСКА и двата отбора се познават много добре.  Би трябвало да няма притеснения и дори да има малко притеснение, то ще отмине в момента, в който мачът започне.  Да чукна на дърво, нямаме здравословни проблеми и всички тренират ентусиазирано и емоционално и с нетърпение очакват двубоя.“

По време на редовния сезон Марица победи ЦСКА три пъти – с 3:1 и с 3:0 в Пловдив и с 3:2 в София.  Именно Червените обаче спряха победния ход на Жълтите през есента, надигравайки ги с 3:0 в полуфиналите за Купа България в столичната зала Христо Ботев.

Другата полуфинална серия в НВЛ, между първенеца от редовния сезон и носителя на Купа България Левски (София) и миналогодишния финалист Казанлък Волей (Казанлък), започва тази вечер от 17:00 б.в. в столичната зала Сиконко.  Вторият мач в Града на розите е предвиден за 23 март.