1. Novsport
  2. БГ Футбол
  3. Батков: Нека привържениците си помислят дали да дадем отбора на политиците и задкулисието

Батков: Нека привържениците си помислят дали да дадем отбора на политиците и задкулисието

"Ако исках да ликвидирам Левски, щях да го направя през 2004 г.", каза собственикът на "сините"

Батков: Нека привържениците си помислят дали да дадем отбора на политиците и задкулисието

Президентът на Левски Тодор Батков каза, че не иска да участва в сценарий, в който основно действие е ликвидацията на "сините", но в същото време не отхвърли възможността това да се случи. Той добави, че никога не е взимал от клуба от "Герена", а само е давал и пожела на всички футболни президенти в България да изпитат неговите емоции, които той е преживял през годините с Левски. 

 

 "Аз не мога да бъда ликвидатор на Левски. Ако исках да бъда такъв, можех да бъда през март 2004, когато бе ситуацията с Майкъл Чорни. Той ми каза "джиросай акциите на министъра на вътриешните работи Георги Петканов. Тогава можех да се изявя като такъв, да си взема чантичката и да си остана анонимник. След това рубиконът бе  2009-а година, когато имахме неуспешно представяне както в Европа, така и в първенството", обясни той в ефира на "Дарик" радио. 

 

„Чух, че имало слухове, че съм щял да ликвидирам Левски сега. Всичко е възможно, не искам аз да съм участник в това събитие, но не изключвам този вариант. Аз не съм на 45, скоро не съм вдигал Купа, разбирате ме какво искам да кажа“, добави Батков.

 

"Аз изживях най-хубавите моменти с Левски през живота си, дай боже и на други президенти това да им се случи. Аз съм единственият, който е водил отбор в Шампионска лига, единственият, който е стигал четвъртфинал в Лига Европа. Това подпали амбицията да се изживее всичко още веднъж. Всичко съм го правил с желанието пак да се случи. Затварял съм си очите за хора, които са ме крадели, който са ме лъгали, който са харчили пари за лоши футболисти. Най-лесното е да се откажа", коментира още адвокатът.

 

Тодор Батков каза още, че ще направи всичко възможно клубът да не попадне в "неподходящи ръце". Той отказа да коментира слуховете за евентуалното идване на Дилян Пеевски, като зададе въпрос към "сините" привърженици: "Искат ли Левски да се даде на политиците и задкулисието?"

 

"Аз съм сигурен, че Левски има фенове и привърженици. Те са различни. Цена на Левски не мога да кажа, защото не се продава, но на мен това удоволствие за тези години ми стрива 41 милиона лева. Около 22-23 милиона са официално финансиране, което аз и мои фирми са предоставили на клуба. Всичко има в клуба - одит. Аз не взимам от Левски, аз давам на Левски. Не искам да споменавам имена като това на Делян Пеевски. Всеки да си отговори. И аз не искам да виждам такъв Левски, защото вчера на терена срещу Ботев имаше двама-трима мъже, а другите бяха просто същества от мъжки пол. Тези хора дойдоха с мое позволение. Ние платихме около 250 хиляди евро за тази селекция. Да не говорим, че фонда работна заплата скочи с 25-26 хиляди лева. Това бе в името на доброто“, обясни Батков. 

 

„Не искам да коментира политици. Искам да припомня няколко събития - тези  от 1996-а, 1997-а, събитията пред Партийния дом. Кой изведе хората на улиците? Привържениците на Левски притесняват политиците“, отсече той. 

Илиан Илиев: Не се чувахме цяла седмица с Илиан (ВИДЕО)

Нямаше с какво да се изненадаме с ЦСКА

Томаш с критики към атаката на ЦСКА (ВИДЕО)

И треньорът на "червените" приключи с изказванията към Генчев

Пламен Илиев: Това е духът на Черно море (ВИДЕО)

Вратарят похвали атмосферата на "Тича"

Пиргов със скандални разкрития за Любо Пенев

.Треньорът на Локо (Пд) се появил 30 минути преди мач с Берое

Рибарски: Знаехме, че ще имаме шансове и ги оползотворихме

Треньорът на Крумовград похвали играчите си, че са издържали физически

Непоклатим! Любо Пенев отказва да си тръгне от Локо (Пд)

Когато се наложи, ще дам коментар по други теми.

НА "ТИЧА": Много битка и драма - 0:0 (ВИДЕО)

Отмениха гол на ЦСКА заради засада

Тревога: Спартак Вн има пари за още два мача

Павлин Николов е осигурил финанси за Септември София и Локо София

В Левски още търсят вратар

"Сините" се оглеждат за заместник на Пламен Андреев