Опълченска защита и невероятни пропуски белязаха края на Лудогорец в Лига Европа (ВИДЕО+СНИМКИ)

Валенсия победи лудогорските “орли” на “Местая” с гол на Пако Алкасер

Опълченска защита и невероятни пропуски белязаха края на  Лудогорец в Лига Европа (ВИДЕО+СНИМКИ)

Приказката на Лудогорец в Лига Европа официално приключи. “Орлите” загубиха и срещата реванш с Валенсия с 0:1. Така с общ резултат 4:0 домакините продължават напред в надпреварата. Този път момчетата на Стойчо Стоев играха много по-добре в защита и се справиха с напористите атаки на “прилепите”. Невероятни пропуски обаче лишиха българския шампион да си тръгнат от Испания поне с равен. 


Голмайстор за тима, воден от Хуан Антонио Пици, стана Пако Алкасер и така се запази традицията, че когато той вкара гол, отборът побеждава.


Двата отбора започнаха с умерено темпо двубоя реванш, което се запази до края на частта. Футболистите на Лудогорец спазиха обещанието на Стойчо Стоев и играха през цялото време офанзивно. Те обаче трудно стигаха до чисти голови ситуации пред вратата на Диего Алвес. Много активни бяха Върджил Мисиджан, Мишо Алексндаров, Марселиньо и Христо Златински. Фланговите футболисти на гостите непрекъснато сменяха позициите си по терена, за да затруднят съперника ни, но ефектът като че ли не се постигна.


Домакините действаха спокойно, точно като отбор със солиден опит в европейските турнири и сравнително лесно се справяха с атаките на “орлите”. На моменти играчите на Валенсия се впускаха в бързи контраатаки както през центъра, така и по крилата, но Терзиев и Моци си свършиха работата и не оставиха на испанските нападатели да излизат на изгодни позиции.


Като цяло първото полувреме няма да се запомни с интересни голови положения, а с петте жълти картона, три от които бяха за футболисти на Лудогорец. Шампионът на България игра видимо освободено, без напрежение предвид резултата от първата среща в София и се държа като съперник от ранга на Валенсия. Атаките им се развиваха добре, но точно в завършващата фаза си проличаваше липсата на опит и донякъде на самочувствие. Христо Златински единствен се престраши да отправи силен удар към вратата на Алвес от дистанция, но опитният страж запази мрежата си суха.


В самия край на полувремето Парехо създаде най-интересното полежние. Той изпълни майсторски пряк свободен удар от около 23 метра и много здраво разтресе горната греда на вратата на Владо Стоянов. Той се метна много саможертвено, но ударът бе техничен и късметът бе на негова страна.


Второто полувреме коренно се различаваше от първите 45 минути. Още веднага след подновяването на играта двата отбора се впуснаха в атаки, като видимо по-настоятелни и активни бяха домакините. В 51-ата минута топката бе пусната остро успоредно на голлинията, но за щастие на Лудогорец, никой не игра топката и Моци успя да я изчисти. Атаките се случваха много бързо, топката се разиграваше с по едно докосване - като цяло много приятна за окото и динамична игра.


Така се стигна до 58-ата минута, когато “прилепите” стигнаха до гол и на практика убиха всякаква интрига в двубоя реванш. Пако Алкасер засече с глава добро центриране в наказателното поле и не остави никакви шансове на Владо Стоянов. Валенсия вдигна оборотите още повече и логично се стигна до този развой на събитията.


След това Лудогорец продължиха да играят атакуващо, но гол в испанската врата така и не влезе. Най-чистото положение в цялата среща за “орлите” се откри пред Безяк. Той се озова сам срещу Алвес, но шутира право в тялото му. До последно лудогорци не спряха да атакуват, като в същото време трябваше да справят и с опасните атаки на валенсианци, които създадоха много грижи на Моци и Терзиев в защита. Стоянов също трябваше да показва класата си в определени моменти.


 Така, приказката на Лудогорец на европейската сцена приключи, като впечатленията, оставени от тима през цялото си представяне, са само добри.  

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки