1. Novsport
  2. БГ Футбол
  3. Томанов: Лудогорец трябва да се събразява с Литекс

Томанов: Лудогорец трябва да се събразява с Литекс

Ще вземем двама или трима нови през лятото, каза спортният директор

Томанов: Лудогорец трябва да се събразява с Литекс

Назначеният преди по-малко от седмица за спортен директор на Лудогорец Методи ТоманоВ сподели, че не е притеснен от новите задължения, които има. Бившият футболист на ЦСКА е част от клуба още от влизането му в елита през 2011 година. Той бе и с огромна заслуга за успехите до момента, тъй като бе главен скаут и доведе в Разград звездите Марселиньо, Мисиджан, Роман Безяк и други. Ето какво сподели Томанов за предстоящото домакинство на Литекс.


"Имайки предвид мача, който играхме с Валенсия, доста от титулярите ще бъдат изцедени. Времето за възстановяване е много кратко. Така че останалите, които избере Стойчо Стоев, трябва да вложат максимума и да не разчитат, че понеже взехме победа в Ловеч, ще ни е лесно в Разград. Трябва да дадем най-доброто от себе си, за да спечелим. Губили сме от Литекс, и то с голям резултат вкъщи, което трябва да ни служи за пример. Мисля, че винаги трябва да се съобразяваме с оранжевите. Изходът от този двубой няма да реши шампионата. Нужно е да внимаваме за всеки отбор. Дори и с Черно море и Локо Пловдив. Не бива да подценяваме никого. Срещите вече са по-нагъс-то, така че ще играят много фактори. Оттам изхождам, че ще бъде трудно не само на нас, но и на Литекс и ЦСКА. Това са отборите, с които трябва да се съобразим. С тях ще имаме сериозна битка за спечелване на титлата. Аз лично не искам да гледам към миналия двубой с Литекс. Приключихме със съдийските коментари и се съсредоточаваме върху мача. Не смятам, че има някакво нагнетено напрежение. Нужно е да бъдем концентрирани и мисля, че ще сме крайни победители", заяви Томанов пред "Тема Спорт".

 

Той добави и какви ще бъдат целите му. "За мен няма да бъде нещо ново да бъда спортен директор. Това е работа, която ми е позната и съм вършил. Сега просто й се придаде една официалност. Ще хвърля всички усилия да вървим напред. В насока подобряване на отбора винаги ще се желае нещо. Ще коментираме това със Стойчо Стоев - къде да подсилим със селекция, къде да пипнем тънко в отбора. Винаги ще съм на разположение. Смятам да си бъдем в помощ и двамата. Дано постигнем успехи. Целта е титлата. Трудно ще ни е и на двата фронта, но нямаме място за отстъпление", каза шефът.


Разградчани вече са започнали работа и по лятната селекция. "Не искам да се казва кой е довел даден футболист. С Пе-тев и сега със Стойчо Стоев винаги сме били един щаб, който се е разбирал перфектно. Нашата работа е да селектираме и готвим отбора. Затова не искам да делим кой е довел този или онзи. Ние сме екип. Коментирали сме лятната селекция. До месец и половина трябва да стане ясно точно на кои постове имаме желание да вземем играчи. Не са ни нужни много футболисти. Най-вероятно ще привлечем двама-трима", завърши Томанов.

Рибарски: Знаехме, че ще имаме шансове и ги оползотворихме

Треньорът на Крумовград похвали играчите си, че са издържали физически

Непоклатим! Любо Пенев отказва да си тръгне от Локо (Пд)

Когато се наложи, ще дам коментар по други теми.

НА ЖИВО: Черно море - ЦСКА 0:0

Следете с Novsport.com

Тревога: Спартак Вн има пари за още два мача

Павлин Николов е осигурил финанси за Септември София и Локо София

В Левски още търсят вратар

"Сините" се оглеждат за заместник на Пламен Андреев

Генчев спира войната с ЦСКА

Аз одобрявам постовете във фейсбук страницата ми

Хебър нападна елитен съдия, не искат да им свири повече мачове

Станимир Тренчев си навлече гнева на отбора от Пазарджик

Крумовград победи с 2:0 и наля още масло в огъня на Локо Пловдив (ВИДЕО)

"Смърфовете" записаха пети мач без победа

РАЗКРИТИЕ: ЦСКА приема Септември София на "Васил Левски"?

Има голяма вероятност Националния стадион да е готов за игра за 5-ти октомври