Левски надигра неузнаваемо слаб Ботев в дебюта на Топузаков (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Сините" взеха първи успех в А група през 2014-та след 2:0 с голове на Даниел Димов и Макриев на "Герена"

Левски надигра неузнаваемо слаб Ботев в дебюта на Топузаков (ВИДЕО+СНИМКИ)
Левски постигна първа победа в А група през 2014-та след 2:0 над Ботев (Пд) у дома в дебюта на Елин Топузаков начело на „сините”. Даниел Димов и Димитър Макриев донесоха успеха на „сините” пред едва около 1 000 зрители на „Герена” в срещата от 28-ия, вече плейофен, кръг на шампионата.

Левски вече 47 точки и се качи до пето място, измести Черно море и Локо (Пд) и се доближи само на две зад 4-ия Ботев, който доказа, че има огромни проблеми при гостуванията си в София.

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА ВИЖТЕ ТУК!


Топчо радикално промени състава, в който като титуляр дебютира талантът от школата Владислав Мисяк, а до него бяха близнаците Цоневи и Димитър Макриев на върха на атаката. Чужденците бяха сведени до минимум – едва четирима, като извън отбора останаха куп легионери – Бру, Рамос, Бастос, Туре, които бяха с различни проблеми.





Ботев отстрани Левски за купата, но и двата отбора преживяват тежки моменти. Станимир Стоилов бе решил да напусне „канарчетата”, но Цветан Василев не прие оставката му и Мъри в крайна сметка остана да води отбора и в този мач. На „Герена” оставката на Тони Здравков след реванша с Ботев бе приета и Елин Топузаков, заедно с Витория Павлов, водеше тима.



Проблемите на двата клуба накараха много фенове да бойкотират срещата. Едва около 1000 души гледаха на живо. Бултрасите не напълниха и половината сектор за гости и въобще не оказаха обичайната гръмогласна подкрепа. Сектор „Б” пък през целия мач скандираше срещу собственика Тодор Батков. Имаше и големи плакати „Батков – вън!” и „Стига мустаката демагогия! Тодоре, махай се!”.

Но на терена Левски показа много повече желание за победа и експериментът на Мъри Стоилов да остави на пейката Хамза и Доре определено не сполучи.

Още във втората минута Боби Цонев чукна топката през центъра на наказателното поле за Гаджев, който посегна към Стаховяк и се озова сам срещу празната врата с топка в крака, но буквално от метър нацели гредата. При опита за изчистване и Йордан Христов нацели греда, а Ботев по чудо се измъкна без гол.

Синият натиск обаче продължи и първото попадение не закъсня. Борислав Цонев центрира от корнер, Аймен Белаид отклони с глава след битка с Бенга и на втора греда Даниел Димов напълно сам се разписа за 1:0 в 11-ата минута.



Ботев играеше неузнаваемо и само 5 минути по-късно пусна нов гол. Станислав Ангелов проби през центъра, Везалов се подхлъзна и падна в най-неподходящия момент, Пелето намери Гаджев през центъра в това свободно пространство, Стаховяк излезе да го пресреща, но халфът чукна встрани за Макриев, който на празна врата направи 2:0.







Феновете на Левски не бяха особено трогнати от благоприятния резултат и не спираха да скандират срещу Батков. Слабата продукция на Ботев не доведе до почти нищо сериозно пред Блажевич и едва в добавеното време на първата част Бенга с глава насочи под гредата, но вратарят изби с ръка.




Пловдивчани трябваше да променят нещо след паузата, но това така и не се случи. Напротив, Левски продължи да е по-амбицираният отбор и заслужено взе своето. Боби Цонев опита много технично да копне над Стаховяк, но мерникът му бе много неточен.

Мъри опита да вдъхне живец в своя отбор като пусна Хамза и Доре от пейката, но нищо не се получаваше за „жълто-черните”.

Адам Стаховяк можеше да подари още един гол на Левски след онзи за купата, пак на „Герена”, като в опит да изчисти нацели съперник, но имаше късмет.

Топузаков извади последователно капитаните Станислав Ангелов и Владимир Гаджев, а взелият лентата Даниел Димов овладя на гърди и с падащ лист опита да вкара красиво, но Стаховяк изби над вратата.

Луис Педро проби отляво и достави успоредно на голлинията, но там нямаше никой.

Две минути преди края съдията Ивайло Стоянов напълно ненужно изгони Борислав Цонев с втори жълт картон. Младият халф изби топката от крака на Педро на тъча, но Сватбата прецени, че тази намеса заслужава втори жълт картон и го изгони.

Дори с човек повече Ботев беше напълно безпомощен в последните секунди и гостите не стигнаха до нищо повече от един изстрел в ръцете на Блажевич.

Поз Отбор М П Р З Г. Точки
1 Лудогорец 26 18 4 4 43 58
2 Литекс 27 17 7 3 33 58
3 ЦСКА 27 16 6 5 31 54
4 Ботев Пд 28 14 7 7 23 49
5 Левски 28 14 5 9 22 47
6 Локо Пд 27 14 3 10 11 45
7 Черно Море 27 12 8 7 10 44














ОЩЕ СНИМКИ ОТ МАЧА ВИЖТЕ ТУК!

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки