Йордан Христов: Вината не е в Мъри, а в нас

Двата гола на Левски тотално ни прекършиха, коментира националът след 0:2 от Левски на "Герена"

Йордан Христов: Вината не е в Мъри, а в нас
Не е вината в Мъри, а в нас, заяви вторият капитанът на Ботев (Пд) Йордан Христов след загубата с 0:2 от Левски на „Герена” в 28-ия кръг на А група. Националът обаче няма никакво обяснение за безобразно слабата игра на „канарчетата”.

„Играхме слабо, то се видя. Откъде да знам защо се случи така? Как да дам обяснение? Щом сме играли толкова слабо, значи не сме били концентрирани ли, не знам... Не мога да коментирам какво ни е казал Мъри Стоилов. Само мога да кажа, че той е казал каквото трябва и се е опитал да излезем мотивирани. Вината не е в него, а в нас”, коментира Йордан Христов пред репортер на Novsport.com след двубоя.

Той смята, че е абсурдно да се смята, че Ботев е подценил Левски и промените в състава на „сините” не са били предпоставка за слаба игра
днес.

„Не можеш да подцениш Левски на „Герена”, това го няма никъде. Трябваше да играем нашата си игра. Вкараха ни бързи два гола и там се прекършихме тотално. Не трябва да гледаме кой играе от Левски срещу нас. Днес те играха с по-различен състав, и ние излязохме с по-различен съств. Но днес не играхме нищо. Затова имаме над 20 футболисти – като едните не играят, да влязат други и да играят. Умора има, но тя не може да е оправдание. Такава е програмата за всички, нали затова искаме да играем повече мачове”.

Десният бек призна, че драмите около Станимир Стоилов се отразяват негативно на отбора, но и това не е оправдание за неуспехите.

„Влияят ни събитията около Мъри. На обяд преди мача с Левски за купата разбрахме, че треньорът е подал оставка. Тогава имаше повече напрежение. Комплекс на провинциален отбор не мога да кажа дали имаме, защото повечето са чужденци или са играли в Левски или ЦСКА. Това си е наш проблем, че като домакин имаме едно лице, а като гост играем по-различен начин. Върху това трябва много да работим”.

„Има още 10 мача, дори ЦСКА да се откъсне има много мачове и всеки кръг някой губи точки”, завърши оптимистично капитанът на Ботев.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки