Мъри: Днес не играхме нищо (+ВИДЕО)

"Явно бяхме решили, че след сряда мачове няма и бяхме дошли на разходка", каза още старши треньорът на Ботев (Пд)

Мъри: Днес не играхме нищо (+ВИДЕО)
Старши треньорът на Ботев (Пловдив) Станимир Стоилов бе изключително недоволен от представянето на играчите след загубата с 0:2 от Левски на "Герена". Мъри обвини футболистите си, че "нищо не са играли", все едно са "дошли на разходка".

"Днес явно бяхме решили, че след сряда мачове няма и бяхме дошли на разходка. Днес не играхме нищо, въпреки че направихме много промени, заради натрупаната умора у нашите момчета.  Почти всяка седмица играем в цикъл сряда-събота и явно имаше едно пренасищане у някои момчета, а и останалите трябваше да получат шанс да се докажат, защото те също са част от Ботев и получават заплати", каза Мъри след загубата пред Нюз7.

"Ние обаче не играхме нищо и заслужено загубихме. Просто не бяхме достатъчно готови за мача. Имаше прекалено успокоение у играчите ми."

"През последните два дни не успяхме да работим пълноценно, но пак казвам, че според мен, просто не бяхме готови за този мач."



На пресконференцията Мъри призна какво му е казал собственикът Цветан Василев, след като не му прие оставката: "Каза ми "Аз определям кой да е треньор". Не мога да коментирам повече". Стоилов отговори уклончиво на въпроса дали това ще промени мотивацията му за работа: "Ще работя по най-добрия начин. Няма нещо, от което да се притеснявам. Имам съмнения проектът Ботев да напусне нормалните граници. Другото е, както трябва."

Дали фактът, че не води тренировките на Ботев не е повлиял на играчите: "Единият беше за възстановяване, не беше важен. Вторият - имах среща със собственика. Футболистите трябва да се сърдят на себе си, особено когато се вземе решение за някого да си тръгне."

Мъри отхвърли възможността слабата игра да отключи нова вълна от негативизъм, но се опасява от това футболистите му да подходят пренебрежително към шампионата с оглед на играта си за Купата. Мъри добави, че не е бил изненадан толкова от играта на Левски, колкото от тази на своя отбор.



Дали ще има наказания след загубата: "Да не прекаляваме с наказанията. Един ден ги хвалим, после ги наказваме. Треньорът направи промени в състава - може би това е причината."

Дали е пожелал късмет на Топузаков начело на Левски: "Вече го направих - преди мача и след мача му честитих победата. Той е сериозен човек и иска да се развива. Дано направи добра кариера и постигне добри успехи", завърши Стоилов.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки