1. Novsport
  2. - Испания
  3. "Пчеличките" сами се ужилиха, но взеха точка от Валядолид с прекрасен гол (ВИДЕО)

"Пчеличките" сами се ужилиха, но взеха точка от Валядолид с прекрасен гол (ВИДЕО)

Райо Валекано измъкна 1:1 навън, двата отбора се борят със зъби и нокти за оцеляването си

"Пчеличките" сами се ужилиха, но взеха точка от Валядолид с прекрасен гол (ВИДЕО)
Валядолид и Райо Валекано направиха стратегическо 1:1 в битката за оцеляване в Ла Лига в среща от 29-ия кръг. „Пчеличките” си вкараха автогол, но успяха да изравнят и сякаш са по-доволни от точката, която взеха на „Хосе Сория”.

Началото на мача беше много злощастно за Райо. В 8-ата минута Валядолид спечели корнер, всички играчи на домакините се разминаха с топката, но на втора греда играч на гостите опита да изчисти, но ритна право в лицето на Зе Кастро и топката мина голлинията преди друг футболист да изчисти. Така бе записан автогол на името на португалеца и резултатът стана 1:0 за Валядолид.

Но „пчеличките” изравниха с фантастичен гол точно преди почивката. Плеймейкърът Роберто Трасхорас хвърли чудесен пас зад защитата и Алберто Буено обърна по прекрасен начин с левия крак от въздуха в долния десен ъгъл – 1:1.

След почивката и двата отбора повече се страхуваха да не загубят и логично нови голове не паднаха.

Валядолид остава в изпадащите с 27 точки на 18-о място, но е само на една от спасението. Райо Валекано има 30 точки на 15-о място и има само 3 аванс пред Валядолид. И двата отбора продължават битката за оцеляване с всички сили.