Сензациите в пресата: "Сините" искат линч за Туре

"Везелов пътник след гафовете срещу Левски" и още

Сензациите в пресата: "Сините" искат линч за Туре

Сензациите в българската спортна преса от днес, 24 март 2014 година:

 

"Тема спорт": Туре пожела да напусне Левски

 

Ларсен Type пожела да напусне Левски, французинът е бесен от обвиненията към него за непрофесионализъм. Те дойдоха от вече бившия треньор на отбора Антони Здравков, който го обвини за последната загуба от ЦСКА. Тогава в последната минута на двубоя Type изпусна Пламен Крачунов, който с глава прати топката в мрежата на Блажевич. След това Здравков критикува играча и при отпадането от Ботев Пловдив за купата. Като мотив за оставката си той посочи "непрофесионално отношение" на някои футболисти, а сред тях бе и крилото. Той е бил обиден и от отношениео на феновете. Отделно от това Ларсен е много ядосан и от факта, че не попадна в групата за двубоя с Ботев за първенство, спечелен от сините с 2:0. Както и че собственикът Тодор Батков обяви официално какво е възнаграждението му и за спирането на заплатите до края на сезона.

 

Вчера Type се появи на стадион "Георги Аспарухов". И е провел разговор с Елин Топузаков. Новият треньор го е убедил, че разчита на него. Type обаче е казал, че иска да бъде освободен. Той не взе участие във вчерашното зани-
мание. А официалната версия от клуба е, че лекува контузия.

 

"Меридиан мач": "Сините" искат линч за Туре

 

Дните на Ларсен Type в Левски са преороени. Французинът е персона нон грата в съблекалнята, а съотборниците му са готови да го линчуват. „Сините" играчи са бесни на халфа заради лошата му дисциплина, постоянните оплаквания от всевъзможни контузии и 4 дневна самоотлъчка, коя то е минала без никакви пое ледствия. В съблекалнята дори подозират, че Type си е изкарал нарочно червенкартон в дербито с ЦСКА, за да се прибере във Франция.


Напрежението е ескалирало именно след като халфът получи ваканция, за да се върне в родината си след предпоследното дерби с„червените* в което беше изгонен в края заради безсмислен ритник по Райе М'боли. Type обявил пред ръководството, че има работа във Франция и поискал да го пуснат в почивка, защото така и така пропусна реванша с Ботев (Пд) за купата. Трябвало да продава къща.

 

Той пропуснал тренировката и в четвъртък. В петък, ден преди последното дерби с ЦСКА, Ларсен все пак се появил в съблекалнята, а футболистите поискали обяснение от Антони Здравков и самият футболист за случилото се. Сухия опитал да смекчи са-моотлъчката, като обяснил, че Type все пак е тренирал в четвъртък вечерта самостоятелно. Малко играчи обаче повярвали на това. Съблекалнята отново се взривила, когато Здравков пуснал като титуляр Ларсен срещу ЦСКА, въпреки че французинът беше направил само една тренировка през седмицата.

 

"Тема спорт": Везелов пътник след гафовете срещу Левски

 

Дебютът на Димитър Везалов за Ботев Пловдив най-вероятно ще се окаже и негов бенефис. 26-годишният защитник изигра първия си мач с жълто-черната фланелка срещу бившия си тим Левски. А „Герена" отново не му донесе късмет. Веза-лов си вкара автогол в последния двубой от миналото първенство, което коства на сините титлата. В събота той бе с основна вина за второто попадение на столичани в мрежата на Стаховяк. Везалов падна на два пъти при атаката на Левски и в крайна сметка Гаджев подаде на празна врата на Макриев. Бранителят бе сменен на почивката, а на пресконференцията след мача треньорът Станимир Стоилов го обвини 8 непрофесиона-лизъм и заяви, че имало играчи, които падали по терена, защото били с гумени бутони - визираният бе Везалов.
Той бе взет 8 Ботев през зимата, след като бе освободен от Левски. Канарчетата обаче му предложиха контракт само за 6 месеца. И по всичко личи, че няма да се възползват от опцията за негово удължаване.


Станимир Стоилов бе бесен след поражението на „Герена". Според запознати той е заплашил футболистите с чистка. Отборът му за цял мач не създаде чисто голово положение.


Почти сигурно пък ръководството на тима ще глоби играчите за изключително слабото им представяне. 

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки