Феновете на Фенербахче протестират срещу присъдата на клубния бос

Азис Йълдъръм бе обвинен за уреждане на футболни срещи, даване на подкупи и организиране на престъпна организация

Феновете на Фенербахче протестират срещу присъдата на клубния бос

Хиляди фенове на Фенербахче посетиха гробницата на основателя на съвременна Турция - Мустафа Кемал Ататюрк, за да протестират срещу  присъдата на президента на клуба Азис Йълдъръм. Босът на тима бе осъден на 6 години и половина лишаване от свобода.

Азис Йълдъръм бе обвинен за уреждане на футболни срещи, даване на подкупи и организиране на престъпна организация за нагласяне на мачове.

В съдебното решение бе подчертано, че след като през футболния сезон 2005/06, Фенербахче губи шампионската титла със загуби и равенства в последните срещи, Азиз Йълдъръм е сътрудничил с различни престъпни организации и е предприел инициатива за уреждане на резултатите от редица срещи от футболната лига.

"Аз съм тук, за да протестирам срещу корупцията в нашата страна. Трябва да се противопоставим на злото, а Азис Йълдъръм не е такова. Има хора, които се опитват да разклатят основите на турската република. Обичаме Ататюрк и сме тук да се оплачем от тази неправда", заяви привърженикът на истанбулския гранд Ахмед Вейъс.

Заради скандала с Йълдъръм, десетки лица като футболни агенти, треньори, бивши играчи и ръководители бяха арестувани при две акции. УЕФА пък извади Фенербахче и Бешикташ от европейските клубни турнири за срок от общо три години плюс една година условно.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки