Черноморец унизи Нафтата и си върна за двете загуби в редовния сезон (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Акулите" на Херо се приближиха на 3 точки от Славия след 4:0 в бургаското дерби

Черноморец унизи Нафтата и си върна за двете загуби в редовния сезон (ВИДЕО+СНИМКИ)
Черноморец би Нефтохимик от третия опит този сезон и постигна за първи път трета поредна победа през настоящата кампания. „Акулите”, които бяха пълни господари на терена, си го върнаха след 4:0 пред около 1500 зрители на стадион „Лазур” и се приближиха на 3 точки от Славия и спасителния бряг.
 
Милчо Ангелов вкара на два пъти във всяко едно от полувремената, след като Симеон Райков откри резултата. Крайното 4:0 оформи резервата Манзоро в края. Успехът за домакините можеше да бъде още по-изразителен, ако Лъчезар Балтанов бе реализирал дузпа в началото на второто полувреме.  
 
Последната победа на Нафтата, които отправиха едва 1 точен удар, бе точно срещу градския съперник - 1:0 в 16-ия кръг, оттогава насетне тимът натрупа 13 поредни загуби.
 

 
„Акулите” захапаха „шейховете” от първата минута, като до гола си създадоха три положения. Карлос Фонсека и Симеон Райков бяха на чисти позиции пред вратата между 10-ата и 12-ата минута, но не я улучиха. Веднъж и Балтанов опита с глава, но не успя да натисне топката и тя отскочи над напречната греда.
 
Домакините закономерно поведоха в 20-ата минута. Отсечен шут на Райков от границата на наказателното поле премина през пръстите на вратаря и влезе в горния ъгъл.

 
 
Георгиев се справи със следващия коварен удар на крилото Райков, който летеше под гредата, но с изминаването на първия половин час получи втори гол.
 
„Шейховете”, които играеха като на забавен каданс, сбъркаха фатално при изнасянето, като Ванчо Траянов открадна топката и я центрира за свободния Милчо Ангелов, който с летящ плонж от упор прокара между краката на вратаря за 2:0.
 

 
Полувремето завърши с три жълти картона и пожар пред и в колоритната агитка на символичните гости, запалили множество факли. На почивката няколко седалки на „Лазур” горяха, което със сигурност ще докара глоби за закъсалия Нефтохимик.
 
Дузпа за Черноморец бе свирена пет минути след подновяването на играта. Георгиев обаче спаси слабия удар на Балтанов от бялата точка, посочена за задържане на Жеков срещу Райков, и „акулите” пропуснаха да направят резултата класически.
 

 
Слабата игра на Нафтата, които все още нямаха удар към вратата, доведе до трети гол в тяхната врата. Лековато бе допуснат Фонсека да напредне отдясно и да центрира във вратарското поле, където необезпокояваният Ангелов вкара втория си гол в мача.
 
Първият по-опасен удар за вратата на Черноморец бе произведен в 73-ата минута, когато Любомир Божинов изпълни свободен удар над стената, но топката премина покрай десния стълб. Нафтата се оживи. Коста Янев пробва изненадващ шут от границата на пеналта, като освен за статистиката, че бе първият точен в очертанията на вратата, с друго няма да се запомни.

 
 
7 минути преди изтичането на редовните 90 Черноморец вкара и четвърти гол. Гледащата отблизо защита на Нефтохимик наведе глава, след като видя как Манзоро разстреля Георгиев.
 
Така Черноморец спечели убедително 13-ото градско дерби на ниво „А” група и събра 31 точки на 4-ото място във втората седмица, като изостават с 3 от почиващия Славия, запазвайки надежди за спасение, въпреки приказките на Венци Стефанов, че „белите” „няма как да изпаднат”.

 
Нефтохимик остава на последното място с 12 и може би ще се надява да вземе нещо от последното издание на бургаското дерби този сезон преди да се сбогува с елита.  
 

Relegation Round

Поз   Отбор М П Р З ОГ   ДГ г.раз. Точки  
1 0 Берое 27 12 6 9 33 : 25 8 42  
2 0 Локо Сф 28 11 4 13 33 : 44 -11 37  
3 0 Славия 28 9 7 12 40 : 40 0 34  
4 0 Черноморец 29 9 4 16 41 : 47 -6 31 Изпадане
5 0 Любимец 27 5 3 19 18 : 71 -53 18 Изпадане
6 0 Пирин ГД 28 4 3 21 24 : 74 -50 15 Изпадане
7 0 Нефтохимик 1962 Бургас 29 3 3 23 16 : 77 -61 12 Изпадане
 
 
В състезание, в което два отбора завършат с равен брой точки, класирането ще се определи по следният начин:
 
1. По-добри показатели в мачовете между засегнатите отбори
2. Голова разлика
3. Отбелязани голове
 
Антоан Стоянов тренира с Левски в Правец

През миналия сезон той беше под наем в Емполи

Светослав Диков се присъедини към Локо София

Таранът се завръща обратно в "Надежда"

Левски с вход свободен за следващата контрола

"Сините" се изправят срещу Септември на 29-ти юни от 18:30ч

Йордан Юруков започва работа в ЦСКА

Бившият халф на "армейците" ще е треньор в клуба

Порой отложи контролата на Черно море с Ботев (Враца)

Сблъсъкът в Тетевен няма как да се изиграе, заради обилен валеж

НАЙ-НАКРАЯ! Добри новини в Локо София

Любенов остава в "Надежда"

Ботев Пд пусна билетите за Лига Европа

"Канарчетата" приемат Марибор на 11 юли

Шеф на ЦСКА: Селекцията се прави по по-различен начин

Близо сме до някои футболисти и водим преговори, обяви Филип Филипов

И нов в Левски се прицели в титлата

Най-важната цел е да станем шампиони, обяви Алдаир

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки