1. Novsport
  2. - Англия
  3. Арсенал започна да търси евентуални заместници на Венгер

Арсенал започна да търси евентуални заместници на Венгер

Французинът почти сигурно остава, но от клуба искат да се застраховат

Арсенал започна да търси евентуални заместници на Венгер

Арсен Венгер на теория се съгласи да продължи договора си с „топчиите” след края на този сезон, но ръководството на клуба иска да се застрахова при евентуално напускане на французина.

Надеждите и очакванията са Венгер да остане, но има вероятност  и двете страни да изчакат края на сезона вместо подписване на тригодишен договор сега.

Венгер обяви желанието си да остане в Арсенал, но при условие, че усеща, че върши работата си. Дали се справя с поставените си цели може да бъде поставено под въпрос, както от самия него, така и от феновете на тима, ако деветгодишното чакане за титла продължи, особено като се има предвид другите полуфиналисти за FA Cup – Уигън, Хъл Сити и Шефилд Юнайтед.

Мениджърът на Евертън Роберто Мартинез, както и този на Борусия Дортмунд Юрген Клоп са възможни кандидати за поста на Венгер, но също така може да се добави и името на Брендан Роджърс, който свърши прекрасна работа с тима на Ливърпул. Настоящият помощник на Венгер Стийв Болд също е потенциален заместник на французина.

Плановете все пак на клуба са за това, че Венгер ще остане на поста си. Мениджърът активно работи с изпълнителният директор Иван Газидис, както и с отговарящият за трансферите Дик Лоу, с когото се обсъждат летните трансферни цели.  Венгер определи като приоритет привличането на дефанзивен халф и нападател за тима, както и отправянето на нова оферта към играча на Байер Леверкузен Ларс Бендер.

Липсата на Джак Уилшър, Аарън Рамзи, Месут Йозил и Тио Уолкът при разгромната загуба с 0:6 от тима на Челси, както и контузеният Лоран Кошчелни, оставят френския специалист без петима ключови играчи.

Венгер коментира загубата от Челси така: „За момента нямам друго логично обяснение за загубата освен класата на съперника. Трябва да гледаме в перспектива и да приемем загубата за инцидент. В такива ситуации поправяш щетите от злополуката и продължаваш. Имаме 62 точки, които спечелихме с труд и качествена игра. Време е да бъдем сплотени”.

Разследват ухапване на футболист в Англия (ВИДЕО)

ФА погна Милутин Осмаич

Двама от Арсенал с уникален антирекорд

След 2:2 срещу Сити на "Итихад"

Пеп: Арсенал се защитаваше много добре

Мениджърът на Сити разбира защо противникът е бавил времето

Брайтън и Нотингам завъртяха зрелищно реми помежду си (ВИДЕО)

Двата тима си вкараха по два гола и не се победиха

ЕКШЪН! Сити спаси точката срещу 10 от Арсенал в последния миг (ВИДЕО)

"Топчиите" рухнаха в защита в заключителните секунди на мача

ПСЖ впери поглед в звездата на Нюкасъл

Александър Исак е желан от "свраките"

Агентите на звездите на Манчестър Сити се обърнаха към клуба

Отборът е пред сериозен риск да бъде изхвърлен от Висшата лига

ОБЗОР: Ливърпул с класика до почивката, Тотнъм и Вила с обрати до 3:1 (ВИДЕО)

Луис Диас блесна с 2 бързи гола, резултати и класиране във Висшата лига

Гуардиола преди Арсенал: Сега не е важно

Де Бройне виси за дербито