Ливърпул постигна измъчена победа над Съндърланд (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Червените" са вече на точка зад лидера Челси

Ливърпул постигна измъчена победа над Съндърланд (ВИДЕО+СНИМКИ)
Отборът на Ливърпул постигна трудна, но много важна победа в битката за титлата. Тимът на Брендън Роджърс победи гостуващия Съндърланд с 2:1 и вече на точка зад лидера Челси. Това е седма поредна победа за мърсисайдци във Висшата лига, като "червените" все още нямат загуба през 2014 година в елита на Англия.

Стивън Джерард даде аванс на домакините със страхотен удар от пряк свободен удар през първата част. Малко след началото на второто полувреме Даниел Стъридж отбеляза за 2:0, а Сунг-Йонг Ки оформи крайното 2:1.

"Червените" започнаха по традиция силно. До десетата минута Суарес застраши вратата на Маноне от пряк свободен удар. Дани Стъридж пък пропусна удобна възможност, пращайки топката на сантиметри над напречната греда.



В 39-ата минута Ливърпул все пак поведе. Капитанът на мърсисайдци Стивън Джерард отново се прояви във важен момент. Английският национал изненада Маноне с перфектно изпълнен пряк свободен удар и така изведе домакините напред.

По-малко от пет минути след началото на втората част "червените" удвоиха преднината си. Даниел Стъридж заби топката във вратата на Маноне със страхотен удар по диагонала след лек рикошет в тялото на Уес Браун. Това бе 20-ото попадение за английския нападател във Висшата лига този сезон.



След втория гол на "червените" Съндърланд заигра по-добре и в 71-вата опасен удар на Лий Кетърмоу срещна напречната греда на Миньоле. Домакините отговориха мигновено, като в ответната атака Даниеъл Стъридж също нацели напречната греда.

В 76-ата минута след неразбирателство в отбраната на "червените" Ки намали. След центриране от корнер топката премина през купа от играчи, кореецът успя да се измъкне и с глава отбеляза за 2:1.



До края на двубоя "черните котки" опитаха да откраднат точка от "Анфийлд", но Ливърпул успя да задържи преднината си, а така и победата. "Червените" се върнаха на втората позиция, като вече имат 68 точки, една по-малко от лидера Челси. Сити е трети с 66, но и с два мача по-малко от Ливърпул и Челси. Съндърланд продължава борбата си за оцеляване. "Черните котки" са 18-и с 25 точки.

В друг мач от 31-вия кръг в Премиършип Уест Хем постигна успех с 2:1 срещу Хъл Сити у дома. Така "чуковете" са вече 11-и с 34 точки, докато Хъл е 13-и с 33.

Дъглас Луис мина прегледите си преди трансфера в Ювентус

Бразилецът ще парафира с торинци след края на Копа Америка

Байерн Мюнхен постави цена на Кимих

Баварците ще искат 40 милиона за полузащитника

Тен Хаг преподписва с Юнайтед до дни

Предстоят сериозни промени в щаба му

Валентин Антов потегля към Германия или Франция?

Има възможност и той да остане в Италия

Реал Мадрид с интерес към Рикардо Калафиори

Защитникът на Болоня впечатлява с представянето си на Евро 2024

Ювентус продаде нападател на Фиорентина

"Виолетовите" ще платят 13 милиона за Мойс Кийн

Десподов поднови тренировки с ПАОК

Националът ни получи по-дълга почивка

Какви са шансовете на Швейцария за подвиг срещу Италия

"Адзурите" живеят втори живот на Евро 2024

Ще свърши ли приказката за Грузия на осминафинала с Испания

Феновете в Тбилиси вече мечтаят за нови чудеса

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки