Зала за 7 млн. лева чака Балкан

На 29 март отваря врати "Арена Ботевград", която отговаря на всички световни изисквания за състезания по 9 вида спорт

Зала за 7 млн. лева чака Балкан

Зала за 7 милиона лева чака баскетболистите на "Балкан". На 29 март отваря врати "Арена Ботевград", която отговаря на всички световни изисквания за състезания по 9 вида спорт, пише вестник "Труд".

Според първоначалния проект общата стойност на залата е 7 млн. лв., а парите са осигурени от общината. През февруари правителството одобри допълнителни разходи по публичната инвестиционна програма "Растеж и устойчиво развитие на регионите" и отпусна 1,8 млн. лв. за довършване на строително-монтажните работи и за допълнителното оборудване.

В тържественото откриване в събота се очаква да се включат над 600 участници, от които около 400 деца от града. Ще има изпълнения на мажоретни състави и на Ботевградския духов оркестър.

"Арена Ботевград" е с компактна изчистена форма, развита на четири функционални нива. Застроената площ е 4590 кв. м, а разгънатата застроена площ е 9520 кв. м. Основният пешеходен подход е предвиден от север откъм улица "Захари Стоянов". Подходът е през красиво площадно пространство с фонтан, алеи с пейки и зелени площи. Залата е с капацитет от 4000 седящи места за баскетбол, волейбол и хандбал, а за концертни - 2000.

Баскетболистите на "Балкан" казаха сбогом на старата си зала в Ботевград с победа. Отборът, воден от македонския треньор Александър Тодоров, спечели с 96:76 срещу косовския "Пея" в мач от последния кръг на редовния сезон в Балканската лига.

Първият официален мач на "Балкан" в "Арена Ботевград" трябва да е на 6 април срещу "Ямбол" от ХХIII кръг на Националната баскетболна лига. Новата зала ще е дом на един от най-обичаните баскетболни отбори у нас. А обвеяната със слава стара арена на отбора е аплодирала бурно 4 републикански тилти на "Балкан" (1974, 1987, 1988, 1989) и 4 Купи на България (1970, 1986, 1987, 1988).

С отбора от Ботевград през годините са работили много големи треньори като Иван Андреев и Иван Колев, а в тима са играли националите Йордан Колев, Сашо Везенков, Емил Йонов, Венци Славов...

"Това бе последният мач в този храм на баскетбола - каза Александър Тодоров. - Не си позволихме да влезем в комбинации, играхме феърплей."


Мачът за "Балкан" срещу "Пея" бе без значение за ботевградчани, които вече си бяха осигурили място в Топ 6 на Балканската лига. На четвъртфинала "Балкан" излиза срещу черногорския "Теодо".

"Тодоров победи за "Куманово", пък написа македонският сайт "Екипа". Успехът на "Балкан" класира и "Куманово" за Топ 6 за сметка на косовския "Пея".


Снощи "Левски" излезе в Прищина срещу местния "Сегал" в пряк спор за второто място в крайното класиране на Балканската лига в редовния сезон. А втората позиция означава и директно участие на полуфинал, докато загубилият ще играе на четвърфиналите.
 

Случи се: ЛА Лейкърс избра сина на ЛеБрон Джеймс в Драфт 2024

Брони Джеймс беше избран под номер 55 от "езерняците"

Генералният мениджър на Кингс за Везенков: Надяваме се да ни помага за победи

Монти Макнеър коментира слуховете около родния баскетболист

Селтикс изгубиха една от звездите си за половин година

Кристапс Порзинги е разкъсал връзки в глезена

Рилски спортист започва пътя си към ШЛ срещу финландци

Квалификационните турнири са през септември

OФИЦИАЛНО: Лос Анджелис Лейкърс обяви новия си треньор

Джей Джей Редик поема "езерняците"

Дончич вече е в лагера на Словения

Звездата на Далас Маверикс се присъедини към съотборниците си

Везенков: Първият ми сезон в НБА беше луд

Пътуваш от хотел на хотел, а докладите следват един след друг

Панатинайкос с мегаоферта за Везенков, той мисли за НБА

Попариха всички европейски отбори за българина

Детройт уволни треньора си след само един сезон

"Буталата" записаха историческа анти серия през миналата кампания с 28 поредни загуби

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки