1. Novsport
  2. Волейбол
  3. Кметицата на Добрич даде 4 000 лв. на волейболистите от Добружда

Кметицата на Добрич даде 4 000 лв. на волейболистите от Добружда

Градоначалникът Детелина Николова получи първия медал в историята на мъжкия тим на клуба – сребро в турнира за Купата на България

Кметицата на Добрич даде 4 000 лв. на волейболистите от Добружда

Кметът на Добрич Детелина Николова се срещна с волейболистите на Добруджа 07 и ръководството на отбора, за да ги поздрави за успешния сезон. Градоначалникът получи първия медал в историята на мъжкия тим на клуба – сребро в турнира за Купата на България. Състезателите подариха на Николова топка, с която добричлии са печелили важни мачове в Суперлигата, върху която стояха автографите на всички волейболисти, информират от пресцентъра на Изида и ВК Добруджа 07.

Кметът връчи на клуба чек на стойност 4 хиляди лева, като посочи, че сумата е награда за добрите резултати на отбора и е извън заложените в бюджета за спорт на община Добрич за 2014 г.

Наставникът на Добруджа 07 Мирослав Живков благодари на Детелина Николова и община Добрич за подкрепата, която са чувствали във всеки мач.

„Успехът, който постигнахме, беше труден и изстрадан. Поздравления и благодарности на всички състезатели, както и на нашите спонсори”, добави Живков.

Клубният президент Веселин Велев добави, че Общината е основният фактор да съществува този отбор, а основната цел на проекта Добруджа 07 е да създаде добри условия за младите хора за волейболно развитие. Той изрази задоволство, че залата е пълна не само по време на официалните срещи, но и на тренировките. Целта пред отбора е постигнатите резултати да се затвърдят през следващия сезон и да се търси място сред първите четири в родното първенството.

Председателят на спортната комисия към местния парламент Младен Матеев, който е един от основните спонсори на отбора чрез фирма "Изида", сподели през какви трудности е трябвало да премине кметския екип, за да убеди съветниците, че проектът „Добруджа 07" е переспективен. Като голям успех за клуба той допълни, че младите таланти Илия Петков и Жулиен Георгиев вече са част от младежкия национален отбор на България.

Състезателите Йован Чулафич и Димитър Иванов разказаха за усиления труд, който играчи и ръководство са положили за постигането на резултатите, като благодариха за отличните условия, които ползват като играчи и в битово отношение.