Левски подчини и другия пловдивски гранд (ВИДЕО)

"Сините" постигнаха успех с 2:0 и над Локо (Пд)

Левски подчини и другия пловдивски гранд (ВИДЕО)
Левски победи Локомотив (Пловдив) с 2:0 в мач от 29-ия кръг на "А" група. Така "сините" постигнаха успех и срещу втория пловдивски гранд, след като в предния кръг победи и Ботев със същия резултат.

След нулева първа част, Валери Божинов откри резултата в 61-вата минута, а Владимир Гаджев оформи крайното 2:0 11 минути по-късно.

Първото полувреме не предложи много сериозни опасности пред двете врати. Най-чистото положение пропусна Валери Божинов. В деветата минута нападателят на Левски остана сам срещу Господинов, но стреля покрай вратата му.




Отбраната на Локомотив допускаше доста грешки, както при посрещанията на центрирания, така и при изнасянето на топката. На няколко пъти играчите на "сините" можеха да се възползват от неразбирателствата в защитата на домакините, но така и не можеха да намерят очертанията на вратата на Господинов.

Най-чистото положение за домакините пък се откри пред Спас Делев, който също прати топката встрани от целта.




През втората част играчите на Левски намериха головото си докосване. В 61-вата минута Валери Божинов откри резултата. След центриране отляво, току-що влезлият в игра Стивън Петков стреля с глава в горната греда. Топката рикошира и попадна в Божинов, който с глава се разписа на опразнената врата.



Само четири минути по-късно Локомотив пропусна страхотна възможност да изравни резултата. Спас Делев засече центриране и за много малко не изравни. Горан Блажевич обаче отново спаси "сините" и изби топката от голлинията.




В 72-рата минута Владимир Гаджев оформи крайното 2:0. Полузащитникът на Левски проби добре, разигра на двойно подаване с Димитър Макриев, след което майсторски завърши с удар по диагонала.

Малко по-късно младият Мисяк можеше да добави трето попадение за гостите. Полузащитникът прехвърли технично Господинов, но топката кацна върху напречната греда.

В 76-ата минута домакините останаха с човек по-малко за брутално нарушение на Тижани Белаид. Футболистът на Локомотив влезе безразсъдно с двата крака срещу Даниел Димов, за което бе директно изгонен.



В края на двубоя осветлението на стадион "Локомотив" си направи "шега" с футболистите, като ту се изключваше, ту се включваше. Таско Тасков трябваше на няколко пъти да спира мача и след шест минути добавено време даде последния съдийски сигнал.

Така Левски измести Ботев (Пд) от четвъртото място. "Сините" имат 50 точки, колкото има и Ботев, но са с по-добри показатели в директните двубои. Локомотив (Пд) остава на последното място в първата седмица с 45 точки.

КЛАСИРАНЕ:


Championship Round

Поз Отбор М П Р З Г. Точки
1 Лудогорец 28 20 4 4 47 64
2 Литекс 28 17 7 4 30 58
3 ЦСКА 29 16 7 6 30 55
4 Левски 29 15 5 9 24 50
5 Ботев Пд 29 14 8 7 23 50
6 Черно Море 29 12 10 7 10 46
7 Локо Пд 28 14 3 11 9 45

 

Антоан Стоянов тренира с Левски в Правец

През миналия сезон той беше под наем в Емполи

Светослав Диков се присъедини към Локо София

Таранът се завръща обратно в "Надежда"

Левски с вход свободен за следващата контрола

"Сините" се изправят срещу Септември на 29-ти юни от 18:30ч

Йордан Юруков започва работа в ЦСКА

Бившият халф на "армейците" ще е треньор в клуба

Порой отложи контролата на Черно море с Ботев (Враца)

Сблъсъкът в Тетевен няма как да се изиграе, заради обилен валеж

НАЙ-НАКРАЯ! Добри новини в Локо София

Любенов остава в "Надежда"

Ботев Пд пусна билетите за Лига Европа

"Канарчетата" приемат Марибор на 11 юли

Шеф на ЦСКА: Селекцията се прави по по-различен начин

Близо сме до някои футболисти и водим преговори, обяви Филип Филипов

И нов в Левски се прицели в титлата

Най-важната цел е да станем шампиони, обяви Алдаир

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки