Здрави тренировки за националите по Шотокан Катаре До преди Европейското

Събитието ще се проведе от 4 до 6 април, като в него ще вземат участие рекорден брой български състезатели

Здрави тренировки за националите по Шотокан Катаре До преди Европейското

Националните отбори на България, мъже и жени, се подготвят усилено за предстоящото Европейско първенство в Егер, Унгария. Събитието ще се проведе от 4 до 6 април, като в него ще вземат участие рекорден брой български състезатели. 80 наши представители, от деца до мъже и жени, ще защитават авторитета на страната ни в континенталния шампионат. 
 

Националите в момента са на лагер в Банско, където провеждат всекидневни двуразови занимания. Българите, със старши треньор Димитър Тодоранов, наблягат на такктиката и обиграването на технически елементи в схватки един срещу друг.


 

”Подготовката върви отлично. 35 състезатели са тук. Всички са максимално концентрирани и смея да твърдя добре подготвени за предстоящото първенство. Може би ние сме единствения спорт у нас, който се подготвя по специална програма наречена NLP (невро-лингвистично програмиране). Тази програма е модел за междуличностно общуване и подход, използван в психотерапията за концентрация, мотивация и самоконтрол на спортиста”, сподели Тодоранов.


 

Националите ще заминат за Унгария през следващата седмица. Те ще пътуват на няколко групи, като освен спортисти и треньори в делегацията ни ще има и лекар, рехабилитатори, както и наши съдии.


 

„Лагерът е изключително полезен. Искам да благодаря на Министерството на младежта и спорта и на Гранд хотел „Банско” за условията, които ни предоставиха тук. Спортното министерство ни подсигури този лагер както ни обезпечи и голяма част от екипировката за шампионата в Унгария. Аз съм оптимист за нашето представяне там, защото до момента имаме европейски и световни шампиони и съм сигурен, че ще затвърдим, а защо и да не надградим, спечеленото като медали през последните години”, сподели президентът на българската федерация Шотокан Карате До Александър Славков.


 

На форума в Унгария ще бъде издигната кандидатурата на страната ни за домакин на Европейското първенство през 2015 година, а в началото на следващата седмица ще бъде направена открита тренировка, на която ще бъдат поканени представители на родните медии.

Усик оваканти титлата на Международната боксова федерация

Това е моят подарък за вас на 21 септември, обяви украинецът

Фюри към Усик: Ще се видим през декември

„Ще трябва да го нокаутирам, защото не мога да спечеля със съдийско решение"

Пет медала за България от Европейското клубно по таекуондо

Вижте подробности

Завърши Европейското по джудо за полицаи, Румъния е на първо място

Вижте подробности

Фюри: Усик, идвам за теб!

Британецът е мотивиран да стане абсолютен световен шампион

150 джудисти участват на Европейско първенство за полицаи в София

Схватките са в зала "София"

Титла и четири бронзови медала за България на Европейското първенство по джудо за полицаи

Вижте подробности

Семен стана първи, Айк втори без борба в Будапеща

Нашите постигнаха целта си на турнира

Мнацаканян и Новиков излизат за злато в Будапеща

Финалите започват от 18 ч наше време

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки