1. Novsport
  2. Баскетбол
  3. БФБ утвърди треньорите на националните отбори при подрастващи

БФБ утвърди треньорите на националните отбори при подрастващи

Дечо Коешинов, Людмил Хаджисотиров и Петко Делев ще тренират младоците

БФБ утвърди треньорите на националните отбори при подрастващи

На свое редовно заседание Управителният съвет на БФБаскетбол утвърди селекционерите на националните отбори в мъжко направление. Така кадетите до 16-годишна възраст ще води треньорът на Черноморец в TESY НБЛ Дечо Коешинов. 18-годишните юноши в София ще води Людмил Хаджисотиров, а 20-годишните мъже отново поема Петко Делев.

По точка 2 от дневния ред УС прие предложените промени в Дисциплинарния правилник, в който бяха заложени по-тежки санкции за различни дисциплинарни провинения.

УС прие в ДП да се добави текст в договорите с националните състезатели за мъже и жени, който засяга дисциплинарни прояви, неспазване на спортен режим и т.н. и възможността те да бъдат глобени в размер до сумата за получаване за ангажимента си с националния отбор.

Управата разисква и казуса с избора на нов национален селекционер при мъжете. Бе прието, че договорът на бъдещия треньор на НО мъже трябва да бъде за 3+1 години. УС възложи на Президента на БФБ и Председателя на ТК да проведат разговори с потенциалните кандидати за поста старши треньор на НО мъже и да представят най-подходящите кандидатури на следващия УС.

По точка Разни УС прие, че БК Лукойл Академик, чиято основна зала в спортен комплекс Правец не разполага с изискуемия по Наредба минимален капацитет на спортна зала за провеждане на срещи от полуфиналния и финалния плейоф. Така клубът може да избира според предстоящия съперник подходяща зала за провеждане на домакинските си срещи от този етап. Приет бе и Годишният финансов отчет на БФБаскетбол за 2013 г.