1. Novsport
  2. Европейски футбол
  3. Звезди на Юнайтед си купиха отбор

Звезди на Юнайтед си купиха отбор

Райън Гигс, Пол Скоулс, братята Невил и Ники Бът станаха собственици на отбор от осмото ниво на английския футбол

Звезди на Юнайтед си купиха отбор
Бивши и настоящи звезди на Манчестър Юнайтед си купиха отбор от осмото ниво в английския футбол. Играещият треньор на "червените дяволи" Райън Гигс и бившите звезди от "Олд Трафорд" Гари Невил, Фил Невил, Пол Скоулс и Ники Бът са сключили сделка за закупуването на аматьорския Салфорд Сити.

От Футболната асоциация съобщават, че сделката ще бъде извършена идното лято. Салфорд е 11-и в Северната Премиер лига дивизия едно Север, като двама от бъдещите собственици са свързани по един или друг начин с отбора.

Бившият бранител на "червените дяволи" Гари Невил е изкарал първите си проби в Салфорд. След оповестяването на сделката Невил каза: "Салфорд Сити представлява ранните години, отдадеността, глада, ентусиазма, желанието и духа във футбола. Изключително съм развълнуван от приключението, в което се впускаме."

След което бившият защитник на английския национален отбор допълни в "Туитър": "Да поясня: няма да се сменя името на отбора, няма да сменяме стадиона, нито мениджъра или управата в клуба."

По-малкият му брат Фил, който в момента е треньор на първия отбор в Юнайтед сподели: "Важно е да запазим тежката работа на отборите от по-долните дивизии. Ще бъде вълнуващо да предадем опита си на младите играчи."

Райън Гигс, който е единственият от т.нар. "клас 92'", а също така и играещ помощник-треньор на "Олд Трафорд", записа 961-вия си двубой за "червените дяволи" при победата с 3:0 над Олимпиакос, която класира Юнайтед за четвъртфиналите на надпреварата, където ще срещнат носителя на трофея Байерн (Мюнхен).

"Искаме да използваме опита си и познанието във футбола за насърчаване на младите таланти", бяха думите на 40-годишния уелсец.
Пол Скоулс, който е роден в Салфорд, пък допълни: "Знаем, че ще бъде трудно, но ще бъдем отдадени още от началото, като имаме и някои доста интересни идеи за бъдещето."

Президентът на клуба Кейрън Беърд бе изключително доволен от начинанието на легендите на Юнайтед и заяви, че очаква "изключително светло бъдеще" за Салфорд.

По-рано през седмицата се появи информация, че същите легенди, начело с Дейвид Бекъм, искат да закупят самият Манчестър Юнайтед, което доведе до скок в акциите на клуба, но явно тези петима са се фокусирали върху развитието на таланти.
Ливърпул оглави класирането в Англия (ВИДЕО)

След 2:1 над Уулвс

Фаворитите за титлата в Германия не се победиха (ВИДЕО)

Байерн и Байер с 1:1 в Мюнхен

Лийдс гази в Чемпиъншип, Груев с нов силен мач (ВИДЕО)

Българският титуляр с 90 минути при 3:0 над Ковънтри

В Италия: Юве на върха след класика и рекорд (ВИДЕО)

Влахович вкара 2 бързи гола пред празните трибуни в Генуа

Абърдийн и Димитър Митов с 6 от 6 в Шотландия

Българският вратар с цял мач при успех с 2:1, отборът му е на върха

ОБЗОР: Шешко поведе РБ Лайпциг към разгром (ВИДЕО)

Щутгарт взе точка с човек по-малко, резултати и класиране в Бундеслигата

Райо и Леганес взеха по точка

След равенство 1:1

Арсенал изравни Сити на върха с голове в 94-та и 99-та минута (ВИДЕО)

"Топчиите" стигнаха до успеха срещу Лестър в самия край

ОБЗОР: Исторически Палмър наниза четири гола на Брайтън (ВИДЕО)

Челси отнесе "чайките" с 4:2, вижте всички резултати от Висшата лига