Сензациите в пресата днес: Лудогорец отмъква Гаджев

И още: Титанът Паро спъва лиценза на ЦСКА, При загуба днес Загорчич готов с оставка, Левски иска да задържи Топузаков и Божинов, Палермо гледа Ради Цонев, Ботев (Пд) пак взриви Румъния, Проблеми за Лудогорец с новия стадион

Сензациите в пресата днес: Лудогорец отмъква Гаджев
Сензациите в пресата на 29.03.2014г.: 

"Меридиан мач": Лудогорец отмъква Гаджев

Шампионите Лудогорец са по следите на още един футболист на Левски, научи "Меридиан мач". След като „орлите" на практика бяха купили Гари Родригес през зимната пауза, но сделката пропадна заради протестите на „сините" фенове, сега шампионите пожела­ха Владимир Гаджев. Според запознати Лу­догорец сондира въз­можността да привле­че халфа по време на лятната пауза. Както е известно, договорът на национала с Левс­ки изтича в края на настоящия сезон, а към днешна дата пре­говорите за нов конт­ракт са замразени. В момента той може да разговаря с всеки един клуб.

Гаджев обаче е ко­ректен към Левски и има принципна уго­ворка да преподпише със „сините" при по­добри условия, а в договора да има клауза за откупува­не, която да бъде до 300 000 евро. Така Левски няма да изпусне без пари халфа.

В същото време обаче Лудогорец готви сериозна финансова оферта към Владимир Гаджев, който взима на "Герена" по-малко от 10 000 лева. Освен това "орлите" може да изкушат халфа на "сините" с участие в битката за място в групите на Шампионската лига през следващия сезон. Лудогорец е почти сигурен шампион на България, докато Левски най-вероятно въобще няма да се класира за евротурнирите.

Всичко това може да прати Влади Гаджев в Разград като свободен агент и Лудогорец да не плати нищо на Левски за трансфера му.
Твърди се, че мениджърът на халфа Емил Данчев е запознат с интереса на Лудогорец, но двете страни все още не са стартирали сериозни преговори.



"Тема спорт": При загуба днес Загорчич готов с оставка

Златомир Загорчим ще подаде оставка като треньор на Литекс, ако воденият от него отбор загуби домакинството си срещу ЦСКА днес. Възмож­но е сърбинът да се разде­ли с клуба и при равенство с армейците. Ловчанлии са в серия от 4 поредни сре­щи без победа, като три от тях бяха с Лудогорец (една за купата) и една с Черно море. Пети мач по­ред без успех ще доведе до оттеглянето на Загор­чич, научи "Тема Спорт". Кандидати за нов трень­ор на Литекс не липсват, като сред имената има и един добре познат чужде­нец, който вече е работил в А група, и то с успех.



"Труд": „Палермо" гледа „синия" Радо Цонев

Италианският „Палермо" наблюдава Радослав Цо­нев от „Левски" срещу „Ло­комотив" (Пд) - 2:0 на „Лаута" в четвъртък. Съгледва­чът седна в ложата между „синия" председател Иво Тонев и мениджъра Милен Георгиев. Радо ще навър­ши 19 години на 26 април и има шанс да последва Антонио Вутов, продаден на „Удинезе" през януари. Цо­нев има само 3 мача в „А" група, а есента бе под наем в „Ботев" (Bp) в „Б" група.

"Труд": „Левски" готов да остави на поста Топузаков

„Левски" е очарован от влиянието на Елин Топу­заков върху отбора след двете победи в първите два мача на треньора в професията. Не е изклю­чено 37-годишният спе­циалист, който още няма лиценз, да остане начело на тима и през следва щия сезон.

Все пак фаворит за поста е Стани­мир Стоилов, но Мъри първо трябва да бъде уволнен от „Ботев", а после да се разбере със „си­ните", което няма да е лесна работа. Ако Топузаков про­дължи успешно и не се намери по-именит тре­ньор, ще остане и при бъ­дещия спортен директор Георги Иванов-Гонзо.

"Труд":„Герена" иска да задържи Божинов

"Левски" пожела нов договор с Валери Божи­нов. Звездният напада­тел е обвързан със„сини­те" до края на сезона. На „Герена" оценяват високо професионализ­ма на Валери - от терена през емоциите до поведението в съблекалнята.

Нападателят играе се­га при заплата от 15 000 лв. месечно и се очаква новата оферта да е за по-висока сума. Все пак за Божинов ситуацията ве­роятно ще премине през очакване на по-изгодно предложение от чужби­на.



"Меридиан мач": Титанът Паро спъва лиценза на ЦСКА

Легендата Аспарух Никодимов може да се окаже един­ствената пречка пред ЦСКА за новия лиценз. Бившият спор­тен директор от ера­та „Титан" отказва да вземе предложе­ните му от ръководс­твото пари. Сумата на Никодимов е око­ло 40 000 лева, а хо­рата на Томов му да­ват една част и са да­ли план за разсроче­но плащане на оста­налите. Паро се е съ­ветвал с друг бивш служител на клуба - адвокат Радостин Василев, който го представлява. Нап­равилият име на „Армията" Никоди­мов е бил склонен да приеме предложени­ето, но след обажда­не към Василев е ка­зал, че предложените пари са малко. В крайна сметка от ЦСКА ще търсят ва­риант да изплатят накуп цялата дължима сума към Никоди­мов. Тя се е натрупала от неизплатени запла­ти от предишните собственици.

Спънки пред ръко­водството са правили юноши на ЦСКА, които вече не са част от клуба. Представители на младите играчи са били техните родите­ли, които също не са искали да чуят и дума за преговори. В пос­ледствие обаче се е стигнало до консенсус в името на славните четири букви.



"Тема спорт": Червените сключиха споразумение с НАП

ЦСКА сключи споразумение с Националната агенция по приходите, разбра "Тема Спорт". Клубът е превел изве­стна сума от дължимите бли­зо 7 милиона лева. За другата част пък червените са постигнали договорка с държав­ната институция за разсрочване.

От НАП са съобщили на ЦСКА, че няма да имат спънки при взимането на лиценза от тяхна страна и поне в това отношение армейците мо­гат да бъдат спокойни. Имен­но заради дълг към агенцията по приходите лицензът за евротурнирите на клуба бе отнет през 2008 година.

Така единствената пречка пред получаването на разре­шително за следващия сезон остава разчистването на задълженията към физически лица. Голям брой служители, футболисти и мениджъри очакват суми от клуба.



"Стандарт": „Ботев" пак взриви Румъния

"Ботев" подлуди от­ново Румъния с мерак за асове от северната ни съседка. Пловдивча­ни са хвърлили око на капитана на "Стяуа" Михай Пинтили и на суперталанта на "Дина­мо" - Козмин Матей.

"Стандарт" проучи, че цената на двамата, кои­то са и национали, е вну­шителна. Пинтили, въп­реки че е на 29 години, струва 400 000 евро. Ма­тей пък би излезнал на "канарчетата" поне двойно.



"24 часа": На „Лаута" без заплати през 2014-а

В „Локо" (Пд) не са взе­ли заплати за първите три месеца от 2014 г., научи „24 часа" от сигурен източник на „Лаута".

За последно „бяло-черните" са получили изос­танала част от декем­врийското си възнаграждение. Единствените па­ри, влезли в джобовете на футболистите за 2014 г., са премиите за победата с 2:0 като гост на „Люби­мец" в първата официал­на среща. За трите точки играчите на треньора Александър Станков са прибрали по 250 лева.

Заради забавените пла­щания собственикът на „Локо" Коко Динев все по-рядко се явявал при отбора. Футболистите са решили, че ще избутат и така до края на сезона, след като получават само празни обещания за пари.



"Тема спорт": Документи бавят строежа на нов стадион в Разград

Проблеми с документаци­ята са причината за забавя­не на изграждането на нов стадион в Разград, научи "Те­ма Спорт". Лудогорец все още се опитва да набави не­обходимите разрешения за строеж. От Общината в Разград също са впрегнали се­риозно сили в тази насока, но засега няма развитие. Ед­на от спънките пред клуба и управата в града е, че още три кметства канди­датстваха за отпуснати­те от държавата средства в размер на 3 млн. лева. Как­то е известно, новият ста­дион в Разград ще струва 20 млн. лева, като 16 от тях ще бъдат осигурени от собствениците на Лудого­рец, а останалите от общината. "Има яснота около стадиона. Проектът е в процес на реализация. Из­чакваме общината да опра­ви всички документи около строежа. Господин Домусчиев е напълно готов да ре­ализира това, което е обе­щал. Нов стадион ще има. Строежът ще бъде започ­нат в най-близко бъдеще", обявиха от Разград.



"24 часа": Цената на Неделев била 2,8 млн. евро

„Майнц 05" е платил за българския национал Тодор Неделев 2,8 млн. евро, твърди „Аугсбургур алгемайне". Изданието прави сравнение между финансовите възможности на клуба на нашия и „Аугсбург" преди мача между тях от Бундеслигата днес.

Подчертано е, че тези на „Майнц 05" са доста по-големи. За пример са дадени трансферите на Неделе от „Ботев" и този на корееца Коо от „Волфсбург" за 5 млн.

Неделев дебютира в елита на Германия миналия кръг срещу „Айн-трахт" (Бр).



"24 часа": В „Надежда" прибраха две премии накуп

Футболистите на „Локо" (Сф) са получили накуп две премии, разбра „24 часа". „Червено-черните" са прибрали парите за победите над „Пирин" (Гоце Делчев) и „Левски". Следващата седмица играчите на Стефан Генов трябва да получат и стимулите за класирането на полуфиналите в турнира за купата на България.

В „Надежда" са спокойни, че ще получат лиценз за следващия сезон. (24 часа)
Лудогорец привлече национал на Швеция

Трети нов в Разград това лято

Лудогорец представи носител на Купата с Левски

Михаило Шекеровски влезе в щаба на Дерменджиев

Клод Гонсалвеш разкри защо избра Лудогорец

Халфът премина в Разград от Жил Висенте

Доминацията на Лудогорец продължава с пълна сила

Отборът до 17 години триумфира с титлата в първенството

Лудогорец прави трансферен удар

В Разград се подсилват с национал на Коста Рика

Дерменджиев: Доволен съм от младите

Треньорът говори след 0:1 от Левски

Лудогорец е само на една титла от рекорда в Европа

Тимът се изравни с БАТЕ Борисов и Розенборг

Петричев: Искаме да влезем в групите на Шампионската лига

Изпълнителният директор на Лудогорец си постави високи цели

Щастливият Дерменджиев: Има си място за тази титла! Поздравявам всички!

Треньорът на Лудогорец бе на седмото небе след триумфа

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки