ЦСКА измести Литекс от второто място след 1:0 насред Ловеч (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Червените" удариха безидейните "оранжеви" с рикоширал шут на Милисавлевич в началото на второто полувреме

ЦСКА измести Литекс от второто място след 1:0 насред Ловеч (ВИДЕО+СНИМКИ)
ЦСКА надделя над Литекс с 1:0 насред Ловеч и измести ловчанлии от второто място във временното класиране на „А” група. Единственият гол, дело на Неманя Милисавлевич, падна след рикошет в крака на Пламен Николов в началото на второто полувреме на двубоя от 30-ия кръг. „Червените”, които играха с резервния си бял екип, създадоха повече положения, като при едно от тях Евгени Александров отклони удар на Ивайло Чочев в гредата.
 
Литекс все още няма победа в плейофната фаза на първенството, като завърши 0:0 у дома срещу Черно море, падна с 0:3 като гост на лидера Лудогорец и с 0:1 като домакин от ЦСКА.

ЦСКА, от своя страна, започна битката в първата седмица с победа с 1:0 над вечния съперник Левски, след което записа равенство на гости на "моряците" и загуба с 0:1 от Лудогорец на "Армията". Тимът, воден от Стойчо Младенов, обаче се върна на победния път, за да се изравни с Литекс на второто място – с по 58 точки.
 
"Червените" обаче с положителен баланс срещу ловчанлии този сезон, като имат победа с 1:0 на "Армията", 0:0 и 1:0 като гости. Затова са втори и отстъпват с 6 точки от лидера Лудогорец, който утре посреща Ботев (Пловдив).
 
Успехът на „армейците” е първи срещу отбор от топ 8 в провинцията.
 
Мачът започна вихрено за „армейците”, които създадоха две опасности за вратата на Литекс. Първо Косоко затрудни вратаря Александров, след като си освободи позиция в наказателното поле, но стражът се справи. При последвалия корнер абсолютно непокритият Менди не успя да отправи качествен удар на няколко метра пред вратата.

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА ВИЖТЕ ТУК!

 
Литекс отговори с далечен шут на Джазула, който „изпари” пръстите на Мболи, а добавка не бе възможна, защото Вальо Илиев попречи на Джордан.
 

 
Последваха яки единоборства в половината на ЦСКА, от които основният боец Валентин Илиев „пусна първа кръв”. Капитанът на „армейците” продължи, въпреки че веднъж бе изнасян на носилка. Литекс обаче даде жертва малко преди почивката. Ваюши се контузи и бе заменен от Момчил Цветанов.

 
„Червените”, които играха в бяло, рипнаха за дузпа точно преди първия половин час. Претенциите им бяха за умишлено повеждане с ръка на Иван Горанов при единоборство с Косоко в наказателното поле. Реферът Стоянов обаче не реагира по никакъв начин.
 
Пет минути преди почивката ЦСКА създаде трето положение, но ударът на Чочев отблизо бе отклонен от Евгени Александров в гредата.

 
3 минути след подновяването на играта гостите поведоха. Шут на свободно дриблиращия Неманя Милисавлевич пред пеналтерията рикошира в Пламен Николов и придоби неспасяема за вратаря траектория.
 
С изтичането на час игра Фо-Поре пусна ръката си срещу нахлуващия в наказателното поле Асприля, който падна, но отново нямаше съдийски сигнал. Така дискусионните ситуации се изравниха – 1-1.
 
Златомир Загорчич рискува с включването на Том, заменил именно Асприля. Бразилецът веднага можеше да изравни, но фалцовият му удар под ъгъл се размина с вратата. Това бе едва второто положение на ловчанлии от началото на мача.

 
ЦСКА пък създаде своето 5-то (включително гола) в 67-ата минута, когато Момчил Цветанов сбърка при изнасянето на топката. Емил Гъргоров се възползва, напредвайки и пускайки извеждащ пас за Косоко, но последният стреля право в ръцете на вратаря от чиста позиция.
 
6-ото дойде в 74-ата минута. Косоко стреля ниско пред пеналта. Получи се нов рикошет, който отново затрудни Александров, но не толкова, че да не може да захлупи пред голлинията.
 
Това беше всичко, като Литекс не успя да отвърне на отправеното предизвикателство и закономерно сведе глава пред ЦСКА. В подреждането двата отбора са с по 58 точки и в зоната на Лига Европа. 
 
ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА ВИЖТЕ ТУК!
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки