Арсенал и Сити отвориха пътя на Ливърпул към върха след равенство (ВИДЕО)

Двата отбора изиграха динамичен мач, “артилеристите” поставиха интересен рекорд

Арсенал и Сити отвориха пътя на Ливърпул към върха след равенство (ВИДЕО)

Арсенал и Манчестър Сити завършиха при равенство 1:1 в голямото дерби от 32-ия кръг на Висшата лига. По този начин двата тима отвориха пътя на Ливърпул към върха на шампионата, след като и Челси стъпи на криво срещу Кристъл Палъс. “Мърсисайдци” играят срещу Тотнъм на 30 март на стадион “Анфийлд”.


Голмайстори за “граджаните”, които първи откриха резултата, стана Давид Силва, а през второто полувреме Матьо Фламини изравни след страхотна атака. Този път Арсенал завърши срещата в пълен състав, въпреки че Томаш Росицки извърши груб фаул без да играе за топката и имаше вече жълт картон, но главният съдия не показа втори такъв.


Така, след този мача Арсенал са четвърти с 64 точки, а Сити са трети с 67.


 Интересното тази вече на “Емиратс” беше, че голът на Фламини бе под номер 1000 за Арсенал в Лондон във Висшата лига. Постижение, което за момента е уникално в първенството за голове в конкретен град и второто за “топчиите”, украсено с това число, след юбилейния мач на Арсен Венгер.


Срещата започна много диманично и футболистите на Мануел Пелегрини създадоха много грижи на бранителите. Те подходиха както и в предшините мачове в първенството - експлозивно начало в търсене на ранен гол. До такъв за малко не се стигна, след като Пабло Сабалета се откъсна сам, но вместо да шутира реши да подава и опасността бързо премина. Домакините сякаш не бяха на себе си след това начало на срещата, допускаха лесни грешки в средата на терена донякъде логично поучиха гол. В 18-ата минута след кинжална контраатака Дзеко шутира силно, стражът на Арсенал изби, топката обаче попадна в краката на Силва, който от непосредствена близост не сбърка. 
 

До края на полувремето Арсенал малко се посъживиха и дори вкараха гол, който обаче бе справедилво отменен. Голмайсторът Фламини прати кълбото зад Джо Харт, но в момента на паса преди това беше в положение на засада, която не остана незабелязана.


През второто полувреме тимът на Арсен Венгер излезе напълно преобразен и заигра като отбор с шампионски амбиции.


Лукас Подолски завърши многоходова атака на своя отбор с остро центриране към точката на дузпата, където Матийо Фламини очакваше подаването и с удар в далечния ъгъл не остав шансове на Джо Харт да спаси. Само минути по-късно домакините можеха да стигнат и до пълен обрат, след като самият Подолски се озова на стрелкова позиция и добре пробва да прати топката между краката на Джо Харт, но английският национал по чудо спаси.

 

До края на срещата Пелегрини направи две смени, пускайки в игра Милнър и Хави Гарсия, с което показа, че иска да вземе само точка от тази среща. Което и в крайна сметка стана. В заключителните минути бяха отправени няколко силни удара по посока и на двете врати, но твърде неточни, за да представляват някаква опасност.


С това равенство и загубата днес на Челси от Кристъл Палас, интригата във Висшата лига за титлата стана още по-заплетена.

 

Дъглас Луис мина прегледите си преди трансфера в Ювентус

Бразилецът ще парафира с торинци след края на Копа Америка

Байерн Мюнхен постави цена на Кимих

Баварците ще искат 40 милиона за полузащитника

Тен Хаг преподписва с Юнайтед до дни

Предстоят сериозни промени в щаба му

Валентин Антов потегля към Германия или Франция?

Има възможност и той да остане в Италия

Реал Мадрид с интерес към Рикардо Калафиори

Защитникът на Болоня впечатлява с представянето си на Евро 2024

Ювентус продаде нападател на Фиорентина

"Виолетовите" ще платят 13 милиона за Мойс Кийн

Десподов поднови тренировки с ПАОК

Националът ни получи по-дълга почивка

Какви са шансовете на Швейцария за подвиг срещу Италия

"Адзурите" живеят втори живот на Евро 2024

Ще свърши ли приказката за Грузия на осминафинала с Испания

Феновете в Тбилиси вече мечтаят за нови чудеса

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки