1. Novsport
  2. БГ Футбол
  3. Сензациите в пресата: Левски се отказва от Даниел Димов

Сензациите в пресата: Левски се отказва от Даниел Димов

Предлагат Тижани Белаид на Левски, Олимпиакос иска Анисе, Макриев отива в Израел, а испанци следят Бакари

Сензациите в пресата: Левски се отказва от Даниел Димов
Сензациите в родната преса в неделя, 30 март 2014 година:

Меридиан мач: „Сините” се отказват от Даниел Димов

Левски най-вероятно ще се отка­же от уни­версалния си боец Даниел Димов, научи „Меридиан Мач". Договорът на играча, който прави много силен сезон, изтича в края на кампанията, а преговорите за нов контракт са замразе­ни.

Причината за то­ва са сериозните фи­нансови претенции на Даниел Димов. Бившият играч на Черно море иска тройно увеличение на заплатата, а ръко­водството на Левски не иска и да чуе по­добен вариант. Той обаче дава за пример заплатите на Ларсен Type, Рафаел Бастош и останалите чуж­денци, които са в пъ­ти по-високи от не­говата.

25-годишният фут­болист взима 7000 лева, а на „Герена" са склонни да му вдиг­нат парите с около 50 процента. Според запознати потенции­те на Димов са вбе­сили „сините" и те са се зарекли да не пре­говарят повече с иг­рача. Така той почти сигурно ще напусне „Герена" като свобо­ден агент в края на сезона.

Не така стоят не­щата с Орлин Старокин. Той също иска по-висока запата, но не и тройно увеличение като Димов. Очаква се Старокин да преподпише конт­ракта си.

Всичко около нови­те договори на „Ге­рена" вече е в ръцете на Георги Иванов, който ще се завърне в Левски след края на сезона.

Тема спорт: Предлагат на Левски Тижани Белаид

Халфът на Локомотив Пловдив Тижани Белаид е бил предложен на Левски, разбра „Тема Спорт". Полузащитникът иска да се събере на „Герена" заедно с брат си Айи­мен. През есента двамата за­щитаваха черно-бялата фла­нелка, но през зимата по-мал­кият Аймен премина при сини­те. За него Левски плати 200 хиляди лева. Защитникът вед­нага се утвърди в състава на Левски и е несменяем титуляр.

Брат му Тижани е роден на 6 септември 1987 година. В ка­риерата си е носил екипите на Интер Милано, ПСВ Айндховен, Славия Прага, Хъл Сити, АПОЕЛ Никозия, Унион Берлин и Морейрензе. Той пристигна на „Лаута" след началото на сезона. За Локомотив Пловдив полуза­щитникът изигра 11 мача в А група. В тях отбеляза 1 гол и на­прави 2 асистенции.

Любопи­тното е, че в последния двубой той излезе срещу Левски. Появи се на терена в 46-ата минута. 20 минути по-късно обаче бе из­гонен за грубо влизане срещу Даниел Димов в центъра на те­рена. Така индиректно помогна за успеха на сините с 2:0. Дого­ворът на играча с черно-белите изтича в края на сезона и след това той става свободен агент.

Засега обаче не е ясно дали Левски ще иска да привлече Ти­жани Белаид. Сините имат интерес към друг играч на Локомотив Плов­див - Диего фераресо. Брази­лецът, който може да играе ка­то бек, крило и халф, обаче има контракт с Локо за още един сезон. За да го имат в редици­те си, сините ще трябва да платят трансферна сума.

Меридиан мач: Макриев отива в Израел през лятото
 
Нападателят Ди­митър Макриев ще напусне Левски след края на сезо­на. Ръководството на клуба няма намерение да предла­га нов контракт на тарана, чийто дого­вор изтича през ля­тото. Самият напа­дател също няма особено желание да остане на „Гере­на", а към него има интерес от няколко израелски клуба.

Очаква се Макриев да отиде именно в отбор от Обетована­та земя през летния трансферен прозорец.

Друг нападател на Левски - Валери Божинов, също ще напусне клуба след края на кампания­та. Договорът му със „сините" изти­ча, а още в самото начало се знае, че той няма да бъде подновен. Божинов в момента играе за минимална заплата в Левски, а от но­вия сезон напада­телят със сигурност ще заиграе зад граница.

В тази връзка ед­на от основните за­дачи на „сините" през паузата ще бъде намирането на нов централен нападател.

Меридиан мач: Олимпиакос с оферта за Анисе
 
Шампионът на Гърция Олимпиакос е в нап­реднали преговори за един от основните играча на Ботев (Пловдив). Става дума за халфа Абел Анисе.

Грандът от южната ни съседка търси по­вишаване на класата в халфовата си ли­ния и се е спрял на мадагаскареца като сравнително евтин на фона на някои от нас­тоящите звезди в състава и качествен вариант. Естествено гърците ще трябва да извадят солидна сума за трансферните пра­ва на основната фи­гура в схемата на „жълто-черните", тъй като контрактът на Анисе с „канарче­тата" е до 30 юни 2015 година.

„Меридиан Мач" научи, че от пловдив­ския клуб ще поискат минимум 500 000 евро за играча си. Анисе освен всичко е и един от голмайсто­рите на Ботев. Той има 10 гола и три асистенции в 27-те мача, в които е участ­вал от началото на сезона. Треньорът Станимир Стоилов постоянно сменя позициите на Анисе за­ради ротациите в опитите си да наложи по-голямо разнообра­зие в игровите схеми, които използва. Малгашът играе навсякъ­де в халфовата линия, а може да бъде из­ползван и като цент­рален нападател. Анисе, който проби в „А" група с екипа на Черноморец, няма мениджър и сам пре­говаря за сделката с Олимпиакос. Извест­ната у нас Мадам Ба отговаряше за футбо­листа, но след скан­дал при трансфера му от ЦСКА в Ботев халфът се отказа от услугите й.

След престоя си в Бургас Абел Анисе премина при „черве­ните", без да се пла­ща трансферна сума за него, но БФС спря правата му за 6 месе­ца. След това обаче той набързо се нало­жи като основен фут­болист и на „Българ­ска армия". През ми­налото лято Стани­мир Стоилов и шефо­вете му на Колежа се възползваха от нераз­бориите покрай смя­ната на властта в „червения" клуб и ус­пяха да отмъкнат един от най-класните играчи в нашето пър­венство. Очаква се в днешното гостуване на Лудогорец Анисе да действа на позици­ята на атакуващ халф и да е най-близо до нападателя Феребори Доре.

От Ботев преди ня­колко дни намекнаха, че в клуба има офер­та за техен футбо­лист, но все още не разкриват никакви подробности. „Жълто-черните" обаче ве­че реализираха една много успешна сдел­ка. Още през есента те се договориха с немския Майнц 05 за Тодор Неделев. В касата на клуба влязоха 2,3 милиона евро за правата на младия та­лант, който вече е част и от национал­ния отбор на Бълга­рия.
 
Тема спорт: Испански клубове следят Бакари

Два испански клуба от дол­ната половина на таблицата в Сегунда дивисион са набеля­зали нападателя на Черно мо­ре Бакари, научи „Тема Спорт". Отборите ще сле­дят изявите на футболиста до края на сезона и евентуал­но ще му отправят предло­жение след последния мач от шампионата. Договорът на Ба­кари с моряците изтича през юни и той може да си тръгне като свободен агент. Щурмо­вакът бе привлечен миналото лято от Георги Иванов и до мо­мента е голмайстор на тима в А група с 8 попадения. 
Илиан Илиев: Не се чувахме цяла седмица с Илиан (ВИДЕО)

Нямаше с какво да се изненадаме с ЦСКА

Томаш с критики към атаката на ЦСКА (ВИДЕО)

И треньорът на "червените" приключи с изказванията към Генчев

Пламен Илиев: Това е духът на Черно море (ВИДЕО)

Вратарят похвали атмосферата на "Тича"

Пиргов със скандални разкрития за Любо Пенев

.Треньорът на Локо (Пд) се появил 30 минути преди мач с Берое

Рибарски: Знаехме, че ще имаме шансове и ги оползотворихме

Треньорът на Крумовград похвали играчите си, че са издържали физически

Непоклатим! Любо Пенев отказва да си тръгне от Локо (Пд)

Когато се наложи, ще дам коментар по други теми.

НА "ТИЧА": Много битка и драма - 0:0 (ВИДЕО)

Отмениха гол на ЦСКА заради засада

Тревога: Спартак Вн има пари за още два мача

Павлин Николов е осигурил финанси за Септември София и Локо София

В Левски още търсят вратар

"Сините" се оглеждат за заместник на Пламен Андреев