1. Novsport
  2. Институции
  3. Спортната база в Симитли продължава да се разширява и модернизира

Спортната база в Симитли продължава да се разширява и модернизира

Тази година ще се "надгражда" и направеното по проекта за комплекса около сегашния плувен комплекс и парка в Симитли

Спортната база в Симитли продължава да се разширява и модернизира

Спортната база в община Симитли продължава да се разширява и модернизира, съобщи на БТА кметът на общината Апостол Апостолов.

"След като завършихме стадиона в Крупник, само след десетина дни започваме модернизирането на стадиона в Симитли, за да се превърне в уникален спортен комплекс", каза той.

Според него, ще се оформи един своеобразен триъгълник на база за спортни дейности и отдих в района между Симитли, Крупник и рафтинг-центъра край река Струма. Тази година ще се "надгражда" и направеното по проекта за комплекса около сегашния плувен комплекс и парка в Симитли. Там се предвижда изграждане на покрит плувен комплекс, игрище за пейнтбол, "въжена" градина, подобна на тази, която има в рафтинг-центъра, само че по-ниска, за да е по-достъпна за децата, обясни общинският кмет.

Ще има и футболен терен с нормални размери - 120 на 80 метра, футболно игрище с изкуствено покритие, както и многофункционална спортна площадка с изкуствено покритие за баскетбол, волейбол и хандбал, игрище за плажен волейбол. В момента тече обществената поръчка и до края на месец април се очаква да приключи изборът на фирма-изпълнител. Парите са по сметките на общината и са осигурени от публичната инвестиционна програма на правителството "Региони в растеж", допълни Апостолов.

В близост до сегашния рафтинг-център на входа на Кресненското дефиле ще бъде и най-голямата зона за отдих на бъдещата автомагистрала "Струма", каза още кметът на община Симитли. Това според него ще допринесе да се популяризират още повече и рафтинг-центровете. Проектът за магистралата не застрашава по никакъв начин тези зони за отдих, а фактът, че цялото Кресненско дефиле попада в мрежата на защитени територии "Натура 2000" е допълнително предимство, коментира Апостолов.

Предвижда се магистралата да премине през тунел с дължина 17,5 км през Кресненското дефиле, така, че природата ще остане непокътната и условията за рафтинг, други развлекателни спортни дейности и туризъм се запазват, допълни кметът на Симитли.

Промяна на датата за концерта на Цеца в „Арена 8888 София“

Ръководството на НСБ ЕАД проведе успешни преговори с организаторите

До месец може да има нов президент на щангите

Опозицията събра гласовете за извънредно Общо събрание

МОК обявява в понеделник кандидатите за президент

Вижте подробности

Борислав Попов: Сам си тръгвам от БФС

„Г-н Иванов е много диалогичен“

Треньорите на паралимпийците също с доживотни премии

Приеха промени в Закона за физическото възпитание и спорта

В Пловдив: Създават комисия за строителството на „Лаута“

Общинският съвет на Пловдив прие предложението без нито един против

ММС ще изравни премиите за олимпийци и паралимпийци

Вижте подробности

Подгответе вашето дете за новата учебна година с Fibank

Вижте новата инициатива

"Арена 8888 София" е новото име на най-голямата зала в България

8888.bg подписа договор за генерално спонсорство на залата с НСБ ЕАД