1. Novsport
  2. БГ Футбол
  3. Лудогорец трудно измъкна точка на "Лаута" (ВИДЕО+СНИМКИ)

Лудогорец трудно измъкна точка на "Лаута" (ВИДЕО+СНИМКИ)

Вдъхновен Локо (Пд) изпусна да бие шампиона след 1:1, Камбуров удари греда в края, шанс за ЦСКА и Литекс да доближат върха

Лудогорец трудно измъкна точка на "Лаута" (ВИДЕО+СНИМКИ)
Лудогорец измъкна 1:1 на „Лаута”, въпреки че беше надигран от Локомотив (Пд) след почивката в 5-ия кръг от плейофите в първата седмица на А група. Върджил Мисиджан даде аванс на Лудогорец от пряк свободен удар през първото полувреме, но след паузаата Локомотив (Пд) тотално надигра шампиона и изравни след куриозен автогол на Йордан Минев, който се оказа на грешното място при една боксирана топка от Владислав Стоянов след удар на Мартин Камбуров от пряк свободен удар. В края Камбуров нацели греда, а Марселиньо на два пъти не успя да вкара отблизо със силни удари.

Локомотив не беше вкарвал на Лудогорец в три поредни шампионатни мача и беше в лоша серия от 4 поредни загуби в А група, но днес наруши и двете традиции като спечели първа точка в плейофите и се разписа в мрежата на „орлите”. По ирония на съдбата двата отбора ще се срещнат и в полуфиналите за Купата на България, а победителят ще спори с Ботев (Пд) или Локо (Сф) за трофея.

Ремито на „Лаута” лиши Лудогорец от две ценни точки в битката за титлата. Отборът на Стойчо Стоев е лидер с 66 точки, но ЦСКА и Литекс имат по 58 и могат да се доближат само на 5 точки до върха при успехи в своите срещи.

През седмицата играчите на „смърфовете” обявиха бойкот на тренировъчния процес заради несигурната финансова ситуяция в клуба, но Коко Динев развърза кесията и потуши поне засега напрежението. Агитката на Локо обаче не е доволна и едва около хиляда души заеха места по трибуните, а агитката от Разград наброяваше точно 28 души.

Шампионите бяха по-уверени в началните минути, но изпуснаха два шанса. Безяк беше изведен добре зад защитата, но пробва воле от движение, което беше леко и попадна в ръцете на вратаря. При първия корнер в мача играч в черно-бяло изби с глава, Ешпиньо пробва да изненада Господинов с воле под гредата, но стражът боксира в корнер.

Домакините отговориха с коварен удар на Тижани Белаид от дистанция, който накара Владо Стоянов да избива несигурно тупналата пред него топка, а Камбуров беше изпреварен от бранител при опита да направи добавка. Ешпиньо направи и втори опит да се разпише с падащ лист извън наказателното поле, а Господинов проследи полета на топката и на сигурно изби над вратата.

Локомотив имаше своя златен шанс да поведе в 20-ата минута, когато Спас Делев намери Камбуров с деликатно центриране отляво, голаджията на пловдивчани обаче не можа да засече добре и от 5-6 метра „изплю” топката в ръцете на Владо Стоянов, вместо да го разстреля.

Лудогорец показа по-голяма ефективност. Йордан Тодоров направи груб шпагат в краката на Ернандес и гостите спечелиха пряк свободен удар на опасна позиция. Върджил Мисиджан атрактивно завъртя с фалц над стената и топката безпощадно се оплеъте в горния десен ъгъл за 1:0 след 34 минути игра.



Преди почивката Роман Безяк имаше възможност да удвои, но засече неточно с глава от границата на вратарското поле при добро центриране на Кайсара отдясно.

Капитанът на „смърфовете” Александър Тунчев беше заменен принудително на почивката от Ангел Грънчов. Второто полувреме започна с добра възможност за домакините да изравнят, но след като пое добре на гърди с гръб към вратата, Камбуров насочи волето си право в обсега на Владислав Стоянов, който лови. Именно Камбуров сложи капитанската лента на ръката си след излизането на Тунчев.

След час игра Локомотив изравни много куриозно по рецептата на Лудогорец – от пряк свободен удар. Мартин Камбуров стреля силно над стената и право в тялото на Владо Стоянов, котйо боксира лошо и от краката на Йордан Минев топката влетя в долния десен ъгъл – 1:1 и нелеп автогол на Минев. Голям принос за изравнителното попадение имаше и влезлият секунди по-рано Жозеф Мендес, който спечели прекия свободен удар.

Попадението обърка напълно Лудогорец и даде криле на домакините. Спас Делев беше намерен непокрит на втора греда от Крис Гади, но от плонж с глава беше неточен от няколко метра. Последва ново отлично центриране на Гади отдясно, Мендес надскочи с лекота Кайсара, но топката му дойде малко висока и той прати в аут.

До края Локомотив може само да съжалява, че изпусна да победи разградчани. Голяма грешка на Мантула в защита не беше използвана от Мендес, който не можа да подаде на Н’Диайе, който излизаше сам срещу вратата вдясно.

12 минути преди края Марселиьно имаше най-добрата възможност да донесе успеха на Лудогорец, но от 6-7 метра пред вратата заложи на силата и прати далеч над целта, въпреки че никой не го притесняваше.



Далеч по-близо до трите точки беше Локомотив, защото в 88-ата минута Мартин Камбуров направи всичко както трябва и овладя добре, залъга и стреля фалцово към далечния ъгъл, но дясната греда спаси гостите.

Последната дума в мача имаше Йордан Господинов, който изби силен шут на Марселиньо след меле пред вратата на „смърфовете”.

Поз Отбор М П Р З Г. Точки
1 Лудогорец 30 20 6 4 47 66
2 Литекс 29 17 7 5 29 58
3 ЦСКА 30 17 7 6 31 58
4 Ботев Пд 30 14 9 7 23 51
5 Левски 29 15 5 9 24 50
6 Черно Море 30 13 10 7 12 49
7 Локо Пд 30 14 4 12 7 46

 
Илиан Илиев: Не се чувахме цяла седмица с Илиан (ВИДЕО)

Нямаше с какво да се изненадаме с ЦСКА

Томаш с критики към атаката на ЦСКА (ВИДЕО)

И треньорът на "червените" приключи с изказванията към Генчев

Пламен Илиев: Това е духът на Черно море (ВИДЕО)

Вратарят похвали атмосферата на "Тича"

Пиргов със скандални разкрития за Любо Пенев

.Треньорът на Локо (Пд) се появил 30 минути преди мач с Берое

Рибарски: Знаехме, че ще имаме шансове и ги оползотворихме

Треньорът на Крумовград похвали играчите си, че са издържали физически

Непоклатим! Любо Пенев отказва да си тръгне от Локо (Пд)

Когато се наложи, ще дам коментар по други теми.

НА "ТИЧА": Много битка и драма - 0:0 (ВИДЕО)

Отмениха гол на ЦСКА заради засада

Тревога: Спартак Вн има пари за още два мача

Павлин Николов е осигурил финанси за Септември София и Локо София

В Левски още търсят вратар

"Сините" се оглеждат за заместник на Пламен Андреев