Нефтохимик изпадна

В Гоце Делчев „шейховете” играха за равен, който ги прати в „Б” група

Нефтохимик изпадна
Нефтохимик е първият отбор, който изпадна от „А” група. Това стана факт след нулево равенство в Гоце Делчев срещу местния Пирин.
 
„Шейховете” успяха да устискат хикса, за който ясно показаха че играят в края на срещата. Но с него те загубиха и теоретични шансове за оцеляване. 7 мача преди края на своята кампания тимът на Златко Янков остава последен с 16 точки и до края може да събере максимум 37, ако само побеждава. 10-ият Славия е с точно толкова, но има предимство в директните двубои досега (2 победи и 1 равенство), което автоматически означава, че Нафтата е аут от „А” група.
 
От своя страна Пирин (ГД) измести Любимец от 12-ото място, събирайки 19 точки. Но е само въпрос на време и „неврокопчаните”, и „дините” да се сбогуват с елита, който ще наброява максимум 12 отбора от догодина.
 
Домакините от Гоце Делчев бяха доста по-активни от началото на срещата, но предимството им се сведе само до териториалното. Положенията липсваха. Иначе играта беше доста открита, като най-деен бе Ели Маркес от състава на „неврокопчани”. Той и Башов тормозеха защитата на бургазлии през цялото първо полувреме. След убедително преимущество в притежанието на топката на домакините и редица неточни шутове дойде почивката при 0:0.
 
Старши треньорът на „шейховете” Златко Янков опита да промени нещо с включването на Михаел Орачев за второто полувреме. Превъзходството на Пирин обаче продължи и в 55-ата минута пред тях се откри първата реална възможност. Марио Близнаков навлезе в наказателното поле, финтира защитник, но вместо да подаде на свободен свой съотборник реши да стреля и прати кълбото над вратата.
 
Пет минути по-късно юношата на Левски Ерай Карадайъ създаде за първи път напрежение пред вратата на Пирин, но ударът му бе слаб и вратарят Абдиков улови.
 
Домакините усилиха своя натиск, но не успяха да отбележат от непосредствена близост на няколко пъти. Първо Любомир Гуцев не съумя да отклони качествено в мрежата центриране от свободен удар на Маркес. После бразилецът шутира право в ръцете на вратаря от няколко метра.
 
В края Пирин създаде най-чистото си положение. Витанов изведе Близнаков сам срещу вратаря, но ударът на последния мина на сантиметри от страничната греда. Нефтохимик показа, че играе за равен и в крайна сметка успя да го постигне.  

Кръг за определяне на изпадащите

Поз Отбор М П Р З Г. Точки
1 Берое 30 14 7 9 15 49
2 Локо Сф 30 11 5 14 -13 38
3 Славия 30 10 7 13 1 37
4 Черноморец 31 10 4 17 -8 34
5 Пирин ГД 30 5 4 21 -49 19
6 Любимец 30 5 3 22 -60 18
7 Нефтохимик 1962 Бургас 31 4 4 23 -59 16
Лудогорец, Левски и Черно море тръгват ударно в първенството

Вижте подробности

Славия започна контролите с 4:1

"Белите" разбиха новака в елита Септември (София)

ЦСКА с 2 от 2 при Стипич (ВИДЕО)

„Червените“ пак биха с 2:0, този път Крумовград в Банско

От ЦСКА: Тренировките продължават с настроение и мотивация (ВИДЕО)

„Червените“ продължават с двуразовите занимания в Банско

Добри новини за Станислав Генчев

Агент хвали Левски за селекционната политика

Генчев: Доволен съм от старанието и желанието на футболистите

Треньорът на Левски похвали момчетата си

Левски би на ходом Спартак (Плевен) в дебюта на Генчев (ВИДЕО)

"Сините" стигнаха до успеха с 2:0

Спартак (Варна) надделя над Добруджа в първата си контрола

Даниел Начев отбеляза в 40-ата минута

Крумовград разсипа Пирин с 5:0 в неофициалния дебют на Рибарски

Хитът в елита не показа милост към противника си

Втора Лига
Трета Лига
Футзал

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки