1. Novsport
  2. - "А" група
  3. Петричев: Стоев остава и ще има преговори за нов договор

Петричев: Стоев остава и ще има преговори за нов договор

"Хората, които са наемани в клуба, идват с презумпцията да работят дългосрочно"

Петричев: Стоев остава и ще има преговори за нов договор

Изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев заяви, че ще бъде предложен нов договор на треньора Стойчо Стоев.

Сегашният контракт на специалиста изтича след края на сезона, а преди няколко дни се появиха спекулации, че шампионите търсят нов наставник от чужбина. В ефира на TV7 обаче Петричев напълно отрече тези информации.

"Не виждам никаква причина да се появяват спекулации за бъдещето на Стойчо Стоев, освен опит за целенасочено вкарване на напрежение в отбора, защото всички знаят, че основната ни сила е колективът. Но при нас в това отношение няма напрежение. Да ви кажа, онзи ден получихме желаните дати за контролите през лятото от Стойчо Стоев. Сериозно работим по подготовката – избори на база, противници, за да може да е добра и отново да се представим на ниво в Европа. Остава и ще има преговори за нов договор. Гласуваме му безрезервно доверие. Хората, които са наемани в клуба, идват с презумпцията да работят дългосрочно", заяви Петричев, но отказа да разкрие за колко години ще бъде новият контракт на специалиста.

Той говори и за класирането в "А" група, където преди изиграването на мачовете от 31-ия кръг "орлите" имат 7 точки преднина на върха пред Литекс и ЦСКА.

"Това въобще не ни дава спокойствие. На такъв етап сме от първенството, че няма как с тези точки да сме спокойни, тъй като има още доста мачове и знаете, че абсолютно всички отбори играят пределно мотивирани срещу Лудогорец, така че нямаме право да подценяваме нито един мач. Всяка среща трябва да сме на 100% и не можем да говорим за спокойствие", добави Петричев.