БФС и "Спешъл Олимпикс" организират национална кампания "Да играем заедно!"

Българският футболен съюз за пореден път се включи във финансовото и организационно подпомагане на инициативата на "Спешъл Олимпикс (Special Olympics)-България" за провеждане на промоционални спортни празници по футбол и народна топка, в които ще се включат над 800 младежи и девойки със и без интелектуални затруднения на възраст до 15 г. от цяла България

БФС и "Спешъл Олимпикс" организират национална кампания "Да играем заедно!"
Българският футболен съюз за пореден път се включи във финансовото и организационно подпомагане на инициативата на "Спешъл Олимпикс (Special Olympics)-България" за провеждане на промоционални спортни празници по футбол и народна топка, в които ще се включат над 800 младежи и девойки със и без интелектуални затруднения на възраст до 15 г. от цяла България. Националната кампания "Да играем заедно!" стартира на 15 април и ще продължи до края на месеца в средните общообразователни училища, помощните училища, ресурсните центрове, домовете за хора с умствена изостаналост и масови училища от Пазарджишка, Сливенска, Старозагорска, Плевенска, Ловешка, Бургаска, Ямболска, Варненска, Добричка, Русенска, Силистренска, Разградска, Великотърновска, Габровска, Пловдивска, Смоленска, Хасковска, Кърджалийска, Търговишка, Шуменска, Благоевградска и Софийска области.
 

Кампанията се подкрепя от УНИЦЕФ и УЕФА в рамките на проекта "Грасруутс" по време на "Европейскат футболна седмица 2014". Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов пък още през 2005 г. подписа Декларацията за достъпа до спорт, предложена от "Спешъл Олимпикс-България" в полза на хората с интелектуални затруднения. Повече подробности за кампанията през тази година ще бъдат разкрити на специална пресконференция в понеделник, 7 април, от 11:00 часа в Пресклуб "България" на Националния стадион "Васил Левски". В събитието ще участват д-р Христо Христозов - национален директор на "Спешъл Олимпикс-България", Румен Вълков - член на Изпълнителния комитет на БФС и президент на Аматьорската футболна лига, Борислав Александров - "Грасруутс" мениджър на БФС и гл. ас. Стоян Денев - координатор "Летни спортове" на "Спешъл Олимпикс". 

Министър Глушков спаси още една програма

Министърът на младежта и спорта осигури 1 милион лева за програмата „Спортен час“

Fibank с още една стъпка напред в намаляването на въглеродните емисии върху околната среда

Вижте подробности

Решават след месец за електронни спортове на Олимпиада

Вижте подробности

Със „Супер кредит“ от Fibank всяка мечта вече е на една ръка разстояние

Вижте подробности

УЕФА оцени високо наш съдия за еврофинал

„Чувствам се горд от това“, коментира Радослав Гидженов

С близо 20% спад в продажбите на тотото след срива на системата

Касиерките в готовност за напускане заради лоши условия на труд

Министър награди Илиан Илиев за заслуги във футбола и спорта

Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов също отличи специалиста

Кралев: 200% увеличание на парите за спортните клубове в България ще бъде основен приоритет за ГЕРБ-СДС

Красен Кралев анализира пред спортната общност във Варна случващото се и това, което трябва да се направи в бъдеще

KРИБ и НСА подписаха споразумение за сътрудничество

Аз лично съм съпричастен с мисията на Националната спортна академия, обяви Кирил Домусчиев

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки