Реал Мадрид срази Реал Сосиедад с 4:0, Ияраменди наказа бившия си клуб (ВИДЕО)

"Кралете" продължават да дишат във врата на Атлетико и Барса

Реал Мадрид срази Реал Сосиедад с 4:0, Ияраменди наказа бившия си клуб (ВИДЕО)
Реал Мадрид надви Реал Сосиедад с комфортното 4:0 като гост на „Аноета” в 32-ия кръг на Ла Лига. Голове на Ияраменди, Бейл, Пепе и Мората запазиха ситуацията на върха в Испания такава, каквато беше и преди този кръг.

И трите претендента за титлата взеха победи и така Атлетико Мадрид остана лидер (79) с точка аванс пред Барселона (78) и три пред Реал Мадрид (76).

Кристиано Роналдо пропусна визитата на баските, след като беше заменен през седмицата срещу Борусия (Д) в Шампионска лига и тази вечер дори не бе в групата. В негово отсъствие Иско, Модрич и Бейл играеха зад гърба на Карим Бензема. Двубоят беше по-специален за Асиер Ияраменди, който беше посрещнат враждебно по-публиката, която само преди година викаше неговото име преди трансфера от Сосиедад при „кралете”.

Диего Лопес отново пазеше вратата, а не Икер Касияс и след четвърт час Лопес направи страхотно спасяване при удар отблизо на Карлос Вела, макар че страничният рефер маркира засада, а сякаш нямаше такава.

Двете големи звезди на домакините в атака - Вела и Гризман направиха мълниеносна контра в 23-ата минута, но французинът с глава не беше точен при завършващия удар.

Сосиедад играеше с целия отбор зад топката, когато Реал атакуваше, но първият гол падна болезнено за баските точно в последната минута на първото полувреме и то точно от играча, който те не искаха да виждат да се радва. Карим Бензема овладя, нагласи се и стреля, вратарят Браво изби, но Ияраменди само подложи крак и насочи в мрежата за 1:0.

След почивката Реал направи победата си много по-убедителна. Статистиката пък сочи, че Реал е водил 18 пъти на почивката този сезон в Примера и във всички тези 18 случая е печелил трите точки.

Втората част започна с греда за мадридчани. Серхио Рамос засече корнер с глава, но ударът му се отби в напречната греда, а Клаудио Браво не мръдна. Гредите за гостите продължиха и в 66-ата минута Бензема изстреля снаряд отляво, с който нацели гредата в далечния горен ъгъл.

Но вратарят Браво направи истински подарък на Гарет Бейл и изчисти право в краката на уелсеца, който не губи време и мушна в мрежата преди стражът да се върне на голлинията – 2:0.

Вторият гол окончателно свали тонуса в играта на домакините и 5 минути преди края Рамос отклони центриране от корнер и Пепе точно завърши за 3:0.

След този гол Анчелоти извади Бейл и пусна Мората, а на младия нападател отне само две минути да се разпише. Друга резерва – Анхел Ди Мария изведе Мората с прецизен пас и нападателят имаше време да си избере ъгъла, в който да стреля за крайното 4:0.

Ботев (Пд) съобщи за проблем с билетите за Марибор

Вижте какво разкриха „канарчетата“

Дъглас Луис мина прегледите си преди трансфера в Ювентус

Бразилецът ще парафира с торинци след края на Копа Америка

Байерн Мюнхен постави цена на Кимих

Баварците ще искат 40 милиона за полузащитника

Тен Хаг преподписва с Юнайтед до дни

Предстоят сериозни промени в щаба му

Валентин Антов потегля към Германия или Франция?

Има възможност и той да остане в Италия

Реал Мадрид с интерес към Рикардо Калафиори

Защитникът на Болоня впечатлява с представянето си на Евро 2024

Ювентус продаде нападател на Фиорентина

"Виолетовите" ще платят 13 милиона за Мойс Кийн

Десподов поднови тренировки с ПАОК

Националът ни получи по-дълга почивка

Какви са шансовете на Швейцария за подвиг срещу Италия

"Адзурите" живеят втори живот на Евро 2024

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки