Сензациите в пресата: Левски иска Георги Божилов

Три топклуба идват за млади звезди на ЦСКА, Стилиян Петров готов да помага на "червените"

Сензациите в пресата: Левски иска Георги Божилов
Сензациите в родната преса на 7 април 2014 година:

Тема спорт: Левски иска Георги Божилов

Левски е набелязал за лятна селекция нападателя на Черно море Георги Божилов. 27-годишният футболист е следен от скаути на сините, а освен това и от бъдещия спортен директор на тима Георги Иванов-Гонзо. През този сезон Бо­жилов е взел участие в 21 шампионатни двубоя на „моря­ците”. В тях той е отбелязал 3 гола. Любопитното е, че Бо­жилов е юноша на ЦСКА. Таки­ва в състава на сините са два­ма от капитаните - Стани­слав Ангелов и Орлин Старокин.

Божилов бе искан в Левски още по времето на Станимир Стоилов. Той обаче не успя да го привлече. Ще видим дали Георги Иванов-Гонзо ще го стори. От 2010 година напа­дателят, който умее да влиза и в ролята на плеймейкър, е собственост на Черно море.

Сините стягат солидна се­лекция за новия шампионат, ще има и много освободени играчи. Почти сигурно тима ще напусне нападателят Ди­митър Макриев, който няма да получи нов договор. Не се знае дали Валери Божинов ще остане, а клубът опитва да се отърве и от Цветан Генков.

От „Герена" наблюдават ситуацията с бившия си играч Веселин Минев. В момента той е в Ботев, но договорът му с пловдивчани изтича в края на сезона. Сините искат да го вземат като свободен агент. Левски наблюдава и по­лузащитника на Славия Фернандо. До негов трансфер обаче на този етап трудно ще се стигне.

Стандарт: Три топклуба идват за играчи на ЦСКА

Три елитни западни клуба са дали заявки да гледат мача ЦСКА - "Ботев" в четвъртък, научи "Стандарт" от техен български партньор. В полезрението им са млади футболисти. На това изискване сред "червените" отговарят Ивайло Чочев, Иван Маркович и Тони Силва, които най-често попадат на терена.

"Акулите" обаче не изключват от списъка нито един талант, който може да ги впечатли на българска земя. Затова агентите вероятно ще отскочат предния ден до Разград, за да видят дербито между Лудогорец и Левски. На "Армията" в четвъртък ще присъстват и емисари на китайски отбори. Засега азиатците не са заявили конкретен интерес.

Меридиан мач: Човек на Гонзо съди „армейците”

Бившият футболист на ЦСКА Михаил Венков е един от хора­та завел дело срещу клуба. Човекът на Гонзо в Черно море пре­тендира за неполучени заплати. Защитникът прекрати взаимоотно­шенията си с „червените" по вина на клу­ба. Сега той претенди­ра за неполучени въз­награждения до края на договора си.

Юноша на Септемв­ри е завел дело сре­щу ЦСКА, но то ня­ма да бъде проб лем за лиценза. Венков има да получава над 30 000 лева.

От ръководст­вото на ЦСКА са опитали да стигнат до спо­разумение с иг­рача на Черно мо­ре, но без успех Венков е получил предложение за разс­рочено плащане, което категорично е отказал. Черно море бе на лагер в София преди гостуването на Левс­ки, но Венков е бил категоричен за пози­цията си срещу „армейците".

Мишо Венков прис­тигна на „Армията" от Локомотив (Пловдив). Бившият национал бе един от любимците на старите шефове от „Титан".  В крайна сметка перничаните не са платили и неговите възнаграждения. Сега всичко ще се реши в съда, а и двете страни отказват коментар.

Труд: И Стилиян готов да помага на ЦСКА

ЦСКА очаква помощ и от Стилиян Петров. На „Българска армия" се го­вори, че бившият капитан на националите ще инве­стира в акции. Същото ще направи и Димитър Берба-тов, особено след като ме­ниджърът му Емил Данчев твърди, че асът на „Мона­ко" следи изкъсо ситуа­цията.
Възможно е бившите звезди на „червените" ве­че да са помогнали финан­сово на клуба, но засега да не искат да се афиши­ра.

Стилиян, Бербатов и за­върналият се в ЦСКА Мар­тин Петров обещаха по­мощ още миналото лято. И тримата са в близки отно­шения с треньора на „чер­вените" Стойчо Младе- нов. В интервю за „Труд" след бенефиса си на 8 сеп­тември в Глазгоу Стан ка­за, че е в контакт с Алек­сандър Томов и Младенов, но без повече подробно­сти.

От трите звезди един­ствено Стилиян се отказа от футбола заради тежка болест, която мъжки пре­бори. В момента работи като коментатор на мачове във Висшата лига и помощта към ЦСКА ще е от дистан­ция.

Мартин Петров още не е декларирал намеренията си за след края на сезона, когато изтича договорът му с „червените". Също в интервю пред „Труд" през февруари Свръхзвуковия нападател заяви, че не е решил в какво поприще ще продължи животът му.

Меридиан мач: Брюж и Генк дойдоха за Страхил Попов

Представители на два белгийски клуба дойдоха на базата на Ботев в квартал „Коматево" за мача с Литекс, който бе спече­лен от „жълто-черните" с 2:1. Главният ска­ут на ФК Брюж Раймон Моменс, който е бивш национал на Белгия, бе пратен да наблюдава десния за­щитник на „оранжеви­те" Страхил Попов, който прави много си­лен сезон.

Моменс бе­ше в Турция по време на зимната подготовка на „оранжевите" заед­но с Антъни Раво от мениджърската фирма „Скаутинг тийм". На дербито от редовния сезон в Ловеч, завър­шило 0:0, „синьо-черните" от Брюж изпра­тиха друг техен предс­тавител - Кенет Брюле, пак за Страхил По­пов, а сега отново Мо­менс беше на трибуни­те. Гюнтер Якоб, един от скаутите на Генк, също бе в ложите.

Меридиан мач: Славия нарочи защитник за загубата от Черноморец

В Славия нарочиха левия защитник Цветомир Панов за виновник за загубата от Черноморец с 1:2. Бившият играч на Литекс си изкара глупав червен картон в 64-тата ми­нута при резултат 1:0  за гостите
След като „белите" останаха с човек по-малко, те допус­наха два гола и за­губиха изключител­но важния мач.

Тре­ньорите и съотбор­ниците на Панов са му бесни, тъй като си изкара картона по изключително глупав начин. Пър­вият жълт бе в 62-рата минута за за­бавяне при хвърл­яне на тъч, а вто­рият - в 64-та ми­нута за много гру­бо нарушение сре­щу Фонсека.

Заради своята проява Панов е от­несъл сериозно конско както от своя треньор Ми­лен Радуканов, така и от по-опитните си колеги, които му били бесни за необмислената постъп­ка. Очаква се до края на сезона дош­лият от Любимец футболист да бъде закотвен на пейката и да не играе пове­че. За в бъдеще Радуканов ще залага на този пост на сло­венеца Тадей Апатич.

Порицан е бил и бразилецът Фернандо Силва, който за пореден път си изкара картон. Спо­ред треньорите на Славия не е нор­мално офанзивен футболист да бъде декориран толкова често. След загуба­та от Черноморец, положението за Славия става доста деликатно, тъй като „белите" са само на три точки над зона­та на изпадащите.
Славия победи Беласица с 1:0 в контрола

Победният гол за "белите" бе дело на Кристиан Балов в 67-ата минута

Дерменджиев: Швейцарците са най-близо като игра до Динамо Батуми

Наставникът на Лудогорец разкри, че отборът му ще играе контрола и в Разград

Станислав Генчев е притеснен, въпреки успеха над Септември (София)

"Има още много неща за изчистване", смята наставникът на Левски

Стипич: Очаквам нови играчи следващата седмица

"Няма как да не съм доволен", заяви треньорът на ЦСКА

ЦСКА надви Политехника Яш с 2:1 в Банско (ВИДЕО)

Алесандро Николов и Фаетон бяха голмайсторите за "армейците"

ОФИЦИАЛНО: ЦСКА 1948 подписа с Алекс Божев

Юношеският национал направи дебюта си за тима в контролата със Струмска слава

Официално: Юноша на Локо (София) подписа първи професионален договор

Ерик Манолков парафира с тима

Бившият халф на Черноморец (Бургас) Сайду Дембеле преговаря с клубове от efbet Лига и Втора лига

Той може да играе на всяка позиция в халфовата линия

Официално: Хебър представи още две нови попълнения

Вижте и кои са те

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки