Президентът на Хасково: 700 хил. лева ще ни стигнат за златната среда в А група

Димчо Ненов ще води отбора при промоция в елита

Президентът на Хасково: 700 хил. лева ще ни стигнат за златната среда в А група
С всеки изминал кръг Хаско­во се приближава към завет­ната цел - А група. За послед­но тимът бе част от елита преди цели 21 години (сезон 1992/93). Сега 7 тура преди края на шампионата в „Б” група червено-белите водят с 3 точки пред третия Добру­джа и със 7 пред четвъртия Монтана. За това готов ли е отборът за елита и какво ще му е нужно, „Тема Спорт" по­търси президента на Хасково Минко Ангелов.

"Целта е А група и ще я го­ним до последно. Имаме труд­ности, както навсякъде, но засега стискаме зъби. Може и повече Общината да помага, водим разговори с нея. Имаме разбиране от кмета. Някак си нещата, по чисто български обичай, се изчакват до по­следно. Да се види ще влезем ли в елита и после ще се дей­ства. Може би тогава ще по­лучим адекватната помощ и от Общината. Имам предвид, че трябват средства за ре­монт на базите. Ще търсим финансиране евентуално и по трансгранично сътрудниче­ство, тъй като базите са об­щински и тя може да участва по европейски програми. Клу­бът е с идеална цел, не е търговско дружество. Може да   лов. търсим и някакво рефинансиране  от  националния бю­джет, през министерството на спорта", коментира Ангелов.

„Местният бизнес, да кажа едно 80%, вече е ангажиран с финансирането на клуба. При влизане в А група ще търсим и основен спонсор. То­гава ще се засили вниманието кьм Хасково. Ще се покрият и разходите, които са ни необходими за елита. Може би 700 хиляди лева ще ни бъ­дат достатъчни да сме в сре­дата на таблицата. За момен­та бюджетът, който сме пла­нирали за Б група, е 400 хиляди лева", разкри бизнесменът.

"Мисля, че събрахме добър екипа, 90 процента от отбо­ра са хасковлии. Това е голяма мотивация за всички деца в школата ни. Отделно ние ико­номисваме средства от това, че футболистите ни са мест­ни. Не плащаме за квартири, храна и т.н. При влизане в А група, разбира се, ще търсим и подсилване на тима с две-три класни попълнения. Старши треньорът Димчо Ненов ще води тима и в ели­та. Той има нужния сертифи­кат и опит. Мисля, че на него се дължи добрата игра. Ха­сково е футболен град и за­служава да има отбор в А гру­па. В момента тимът игрово стои добре на терена, но определено за елита ще по­мислим за засилване на конку­ренцията. Мисля обаче, че и в момента можем да се пред­ставим добре в А група. Е, ня­ма да сме на водещите ме­ста, но няма да сме по-зле от Любимец, Нефтохимик и Пи­рин Гоце Делчев. Играта ни е по-добра от тяхната. Нор­мално е обаче за елита да вдигнем едно ниво нещата и игрово, и организационно", за­върши Минко Ангелов

Той отчете, че основният конку­рент ще е Добруджа, макар че Монтана не бива да се от­писва с лека ръка. 
Етър привлече Иван Коконов

Той е седмото ново попълнение на отбора това лято

Миньор (Пк) с нова победа в контролите

Вижте подробности

Локо ГО надви Янтра с 2:0 в контрола

Домакините вкараха две дузпи

Бившият халф на Черноморец (Бургас) Сайду Дембеле преговаря с клубове от efbet Лига и Втора лига

Той може да играе на всяка позиция в халфовата линия

Трансферен удар! Добруджа привлече Румен Руменов от Спартак (Варна)

Добричлии направиха голяма бомба

Дунав победи Лудогорец II след обрат в контрола

Русенци спечелиха с 2:1, след като преди това губеха в резултата

Официално: Янтра (Габрово) с 2 трансфера

Тимът от Габрово привлече минал през Твенте и си върна Христо Митев от Арда

Първо в NS: Етър с трансферен удар

"Болярите" гонят бързо завръщане в елита

Христо Митев се завърна в Янтра

Той премина в Берое през 2021-ва година, а впоследствие игра за Етър и Арда

ЕФБЕТ ЛИГА
Трета Лига
Футзал

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки