Стойчо Стоев след успеха над Левски: Няма да изпуснем шампионската титла

"Момчетата взеха тази победа специално за мен, ще си търся в съда правата след тези глупости, които се изписаха"

Стойчо Стоев след успеха над Левски: Няма да изпуснем шампионската титла
Наставникът на Лудогорец Стойчо Стоев изпита видимо облекчение след успеха с 2:0 над Левски в дербито от 32-ия кръг на А група. Иначе спокойният наставник сподели, че шампионите ще защитят титлата си, а той ще си търси правата в съда след публикациите по негов адрес в пресата.

„Имаше доста напрежение в отбора. Нямаше как да няма. Доста атаки се подеха – къде лично срещу мен, къде срещу отбора. Спокойствие нямаше, концентрация пълна и мотивация пълна имаше, раздаване на ниво. Играчите казаха, че този мач е за мен и им благодаря. Излязоха едни статии, които не мога да ги проумея. Ние водим 8 точки и вече сме били в криза. Все едно пред нас има някой друг с 8 точки аванс. Насади се напрежение в отбора, че ще изпуснем шампионската титла. Но няма да изпуснем шампионската титла. Това ни е 54-и мач за сезона, имаме по 15 мача повече от някои други отбори. Винаги ще има някой слагач. От 54 мача сигурно сме имали 3-4 по-слаби мача и веднага почват някакви атаки. Тежка седмица за мен и семейството ми. Пълни тъпотии. Не знам откъде дойдоха тия атаки към мен и индиректни към клуба. Надявам се, че сме законова държава и всеки си търси правата в съда”, коментира Стойчо Стоев след успеха над „сините” с 2:0 в Разград.

Специалистът подчерта, че иска да продължи да работи в Разград. Според него интересът към него и най-добрите играчи в отбора е напълно нормален и ако го няма, това би означавало, че Лудогорец не е постигнал нищо в Европа.

„Не ме слушате повечето журналисти. Аз се чувствам добре в Лудогорец, но не зависи всичко от мен. Не съм раздвоен. Ако няма интерес към мен след това, което направихме в Европа, значи ние нищо не сме направили. Както има и огромен интерес към играчите. Аз не виждам нещо чудно, това е нещо напълно нормално. Но това не може да ме разконцентрира, защото аз работя за Лудогорец и първостепенната ми задача е да станем шампиони”, отсече Стоев.

Той не скри, че е имало скованост през първото полувреме.

 „Определено много изстрадахме тази победа. Много ми се събра и на мен, и на отбора. Каквото и да си говорим, имаше затормозеност. Благодаря им за характера и мъжката игра. Тази победа е победа за мен най-вече. Излязоха момчетата като победители. Трудно ми е да анализирам къде сме ги надиграли точно. Стремяхме се към дълбочина на атаката, повече скорост. Левски ни противодейства добре, вижда се, че и те са вдигнали нивото. И двата отбора внимаваха повече да не допуснат гол. Второто полувреме вече погледнахме по-смело към вратата. Хубавото е, че реализирахме две положения”.

Стойчо Стоев категорично опроверга слуховете, че към „орлите” се е запътил холандския халф Отман Бакал.

„Селекцията си върви с пълна степен. Имаме набелязани играчи, имаме и договорка с някои, но не мога да разкрия имена. За Отман Бакал мога да кажа, че питах помощник-треньорите дали го знаят този футболист. Аз не го знам, нямаме интерес към него”.

"Роман Безяк е страшен професионалист, искаше страшно много да вкара и реших да го пусна като резерва. Мисиджан имаше проблем, заради който не бяхме сигурни дали ако започне мача, ще може да изкара докрай”, обясни наставникът на шампионите.
Антоан Стоянов тренира с Левски в Правец

През миналия сезон той беше под наем в Емполи

Светослав Диков се присъедини към Локо София

Таранът се завръща обратно в "Надежда"

Левски с вход свободен за следващата контрола

"Сините" се изправят срещу Септември на 29-ти юни от 18:30ч

Йордан Юруков започва работа в ЦСКА

Бившият халф на "армейците" ще е треньор в клуба

Порой отложи контролата на Черно море с Ботев (Враца)

Сблъсъкът в Тетевен няма как да се изиграе, заради обилен валеж

НАЙ-НАКРАЯ! Добри новини в Локо София

Любенов остава в "Надежда"

Ботев Пд пусна билетите за Лига Европа

"Канарчетата" приемат Марибор на 11 юли

Шеф на ЦСКА: Селекцията се прави по по-различен начин

Близо сме до някои футболисти и водим преговори, обяви Филип Филипов

И нов в Левски се прицели в титлата

Най-важната цел е да станем шампиони, обяви Алдаир

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки