Топузаков: Една загуба не бива да ни отклонява от целта

Не са виновни нападателите, създаваме малко положения, заяви Топчо след загубата с 0:2 от Лудогорец

Топузаков: Една загуба не бива да ни отклонява от целта
Треньорът на Левски Елин Топузаков смята, че нападателите на „сините” не са виновни за загубата с 0:2 от Лудогорец в Разград. Той смята, че е задължение на целия отбор да гради атаките, а в Левски това е „слабост”, защото се създават малко положения за гол.

„Откъм себераздаване и борба мога да съм доволен, но имаше неща, които ни куцаха. Прибързано ритахме топката напред и нямаше организация, да правим центрирания, пробиви по фланговете. Както отборната игра е задължение на всички 10 полеви играчи, така и изграждането на атаките е задължение на всички. Това, че нападателите не получават достатъчно помощ, е слабост на нашия отбор. Трябва да създаваме 5 или повече голови положения, за да вкараме 2-3. Не мога да обвинявам нападателите, че не вкарват, Левски трябва да създава повече положения. Разчитам на всеки играч, не съм се отказал от никого. Не съм се отказал от Бастос, просто днес така прецених”, заяви Топузаков след поражението от шампиона.

Той смята, че едно поражение на трябва да отказва Левски от преследвнето на евротурнирите.

"Напрежение в Левски винаги ще има. Идва следващия мач. Остават още доста мачове до края. Ако играем добре и печелим и трупаме точки, можем да постигнем целта си. Една загуба не бива да ни отклонява от целта”.

Топчо смята, че първият гол на Лудогорец от дузпа е довел до загуба на вярата в собствените сили в неговите играчи.

„Беше ясно, че който вкара първи гол, ще спечели това дерби. За съжаление ние изпуснахме някои ситуации. След първия гол изгубихме вяра в силите си да изравним и да обърнем мача. Имаше достатъчно време, но не успяхме да се вдигнем и да организираме натиск, с който да търсим гол”.

Бившият защитник отказа да коментира ситуацията при дузпата и не критикува съдията Николай Йорданов.

„Ако смятате териториалното превъзходство на Лудогорец за нещо много важно в този мач, аз не мисля така. Може би дузпата беше решаващият момент. Дотогава се държахме компактно като отбор и като тактическа дисциплина. Дузпата малко ни прекърши ентусиазма и трудно намирахме начин да изграждаме нашите атаки. Дузпа не мога да коментираме дали е имало, защото не съм гледал нито едно повторение. Промените в състава бяха продиктувано от това, че по-малките в отбора изиграха по няколко мача по 90 минути и трябваше малко да ги освежим”.

Владимир Гаджев и Аймен Белаид ще липсват на отбора заради наказания в следващите срещи, но наставникът приема това като част от играта.

„Ще се оправим някак си с каквото имаме налично. Ще се опитаме да сглобим най-доброто. Няма да коментирам съдийството и защо тези играчи получиха жълти картони и няма да играят в следващите мачове".
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки