1. Novsport
  2. БГ Футбол
  3. Сензациите в пресата: Кривия се връща на "Герена"?

Сензациите в пресата: Кривия се връща на "Герена"?

"Черно море чака двойни премии за Лудогорец", "Славия продава Шалаев и Фернандо" и още...

Сензациите в пресата: Кривия се връща на "Герена"?

Сензациите в българските спортни издания от днес, 13 април 2014 година:  

 

"Тема спорт": Кривия се връща на "Герена"? 

 

Вече бившият спортно-технически директор на Ботев Пловдив Александър Александров-Кри-вия е получил предложение от Георги Иванов-Гонзо да се завърне на "Герена", предава изданието, позовавайки се на информация от "Марица". Александров е приел предложението на приятеля си, без да се замисли, и от лятото ще започне работа в Левски.

 

Александров подаде оставка на 19 март заедно със старши тренъора Станимир Стоилов след победата над Левски с 2:0, която класира "Ботев" в полуфиналите за Купата на България. Тогава собственикът на пловдивчани не прие оставките и на двамата, но впоследствие освободи Кривия.

 

"Тема спорт": Разградчани освобождават квота за Вандерсон

 

Лудогорец работи усилено върху освобождаването на място за чакания през юни атакуващ халф Вандерсон от Португеза. В момента разградчани не разполагат със свободни квоти за играчи извън ЕС. Те са заети от бразилците Мишел Платини и Жуниор Кайсара, и колумбиецът Себастиян Ернандес. Вариантите проблемът да бъде решен са два. Първият е някой от тримата да бъде продаден. На този етап интерес има единствено към Кайсара, но засега конкретни оферти липсват. Другата възможност, върху която от Лудогорец работят, е изваждането на български паспорт на десния бек. Така той ще остане в клуба, но няма да заема квота. Съвсем скоро се очаква с гражданство да се сдобие и Платини, който вече натрупа 5 години в България. Така ще се освободят две квоти и освен Вандерсон ще може да бъде взет и друг играч извън ЕС.

 

"Тема спорт": Славия продава Шалаев и Фернандо

 

Славия почти сигурно ще се раздели през лятото с двама от основните си футболисти, разбра "Тема Спорт". Сериозен интерес от чужбина има към халфа Олег Шалаев (на снимката) и крилото Фернандо да Силва. Столичани са готови да ги продадат, но при добри оферти. "И двамата са добри футболисти и е нормално да ги гледат. Знам за интерес към тях, но засега нищо конкретно", коментира президентът на "белите" Венцеслав Стефанов.

 

Според запознати руснакът Шалаев е пред завръщане в родината си. Той е желан от един елитен и два втородивизионни клуба. Вариант за бразилеца Фернандо пък е и отбор от "А" група, но засега от "Овча купел" не са склонни да го продават в България.

 

"Тема спорт": Берое прибира Росен Колев

 

Спортно-техническият щаб на Берое обмисля дали да привлече централен защитник. Става въпрос за Росен Колев, който за последно игра за Любимец. Наскоро той разтрогна с новака в "А" група и в момента е свободен агент.Очаква се през лятото юношата на ЦСКА, който преди това игра за Черно море, да акостира под Аязммото. Старши треньорът Петър Хубчев е решил да взима предимно млади български футболисти.
 

 

"Меридиан мач": Черно море чака двойни премии за Лудогорец


Освободени психически, с оглед на липсата на поставени задачи, Черно море се хвърля за победа срещу Лудо-горец, тъй като играчите очакват да заработят поне двойни премии от своите началници.


Варненските футболисти в частни разговори споделят, че след като нямат поставени задачи, играят основно за премии и за публиката.
Не е тайна, че срещу водещите отбори понякога босовете на „Тича" раздават завишени бонуси веднага след срещите в съблекалнята.


В седмицата преди двубоя треньорът на „моряците" Георги Иванов е провел много сериозен разговор с гамбиеца Бубакар Камби-Бакари, които с глупостта си счупи всякакви рекорди в Черно море.


За нападател Бакари има получени твърде много картони до този момент, цели 12, като 10 от тях са за реплики и жестове срещу съдиите.
Гонзо е обърнал внимание на Бакари да сдържа нервите си, защото при евентуален нов картон той ще изгори за 3 мача, а и клубът ще трябва да плаща още по-солени глоби заради глупавите му изцепки.


 

Илиан Илиев: Не се чувахме цяла седмица с Илиан (ВИДЕО)

Нямаше с какво да се изненадаме с ЦСКА

Томаш с критики към атаката на ЦСКА (ВИДЕО)

И треньорът на "червените" приключи с изказванията към Генчев

Пламен Илиев: Това е духът на Черно море (ВИДЕО)

Вратарят похвали атмосферата на "Тича"

Пиргов със скандални разкрития за Любо Пенев

.Треньорът на Локо (Пд) се появил 30 минути преди мач с Берое

Рибарски: Знаехме, че ще имаме шансове и ги оползотворихме

Треньорът на Крумовград похвали играчите си, че са издържали физически

Непоклатим! Любо Пенев отказва да си тръгне от Локо (Пд)

Когато се наложи, ще дам коментар по други теми.

НА "ТИЧА": Много битка и драма - 0:0 (ВИДЕО)

Отмениха гол на ЦСКА заради засада

Тревога: Спартак Вн има пари за още два мача

Павлин Николов е осигурил финанси за Септември София и Локо София

В Левски още търсят вратар

"Сините" се оглеждат за заместник на Пламен Андреев