Литекс: На клуба ни се гради несправедливо негативен имидж (ВИДЕО)

„Продължава се политиката на някои хора да ни злепоставят с твърденията, че получаваме съдийска помощ”

Литекс: На клуба ни се гради несправедливо негативен имидж (ВИДЕО)

Не приемаме тенденциозното насаждане на мнението, че Литекс е спечелил с два нередовни гола дербито с Левски.

Това заявиха от ръководството на „оранжевите” чрез официалния клубен сайт, в който бе публикувана позицията на ловчанлии относно твърденията от „синия” лагер, че те са получили съдийска помощ при успеха с 2:1 на „Герена” в събота.

Novsport.com публикува и останалата част от позицията на Литекс след дербито без редакторска намеса:

По този начин се омаловажава труда на целия отбор и същевременно на клуба ни се гради несправедливо негативен имидж. Продължава се политиката на някои хора да ни злепоставят с твърденията, че получаваме съдийска помощ. Докато в 6 мача нямахме успех, всичко беше наред. И срещу нас имаше немалко грешки, но ние го приемахме като част от играта, а сега…

Конкретно за двубоя с Левски считаме следното:

При първия гол за Литекс Страхил Попов центрира топката към наказателното поле, нашият нападател Джордан се разминава с нея, а след намесата на бранителя Чмовш тя попада в Армандо Ваюши и той открива резултата. При второто попадение ясно се вижда от  видеоклипа, че в момента на паса от страна на Бодуров към Джордан,  защитникът на Левски Чмовш е зад нападателя и покрива засадата.

Разочаровани сме и от телевизионното излъчване на срещата, при което коментаторите не спряха да ни вменяват вина за въпросните ситуации. Те прибързано и уверено заявиха , че има засади при головете и че те са плод на съдийски грешки. Тази категоричност от  журналисти, които не са специалисти в съдийската материя допълнително създава напрежение и негативизъм към нас.Призоваваме за повече безпристрастност , обективност и професионална компетентност. Има си Съдийска комисия към БФС, която изготвя нарядите, преценява как са се справили съдиите и съответно им дава оценки  според представянето.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки