Ливърпул докосва жадуваната титла след епичен успех с 3:2 срещу Манчестър Сити (ВИДЕО+СНИМКИ)

Страхотен мач с 5 гола и късен кинжал на Коутиньо навръх 25-годишнината от трагедията на "Хилзбъро" хвърлиха "Анфийлд" в екстаз

Ливърпул докосва жадуваната титла след епичен успех с 3:2 срещу Манчестър Сити (ВИДЕО+СНИМКИ)
Ливърпул победи Манчестър Сити с 3:2 на „Анфийлд” в мегадербито от 34-ия кръг в Англия и вече е на една ръка от така жадуваната първа титла в ерата на Висшата лига. За мнозина това беше пряк сблъсък за титлата. Стърлинг и Шкъртел дадоха добър аванс на „червените” през първата част, но след почивката Сити изравни набързо чрез Давид Силва и автогол на Глен Джонсън след хубави комбинации, но 12 минути преди края капитанът Венсан Компани направи подарък на Коутиньо, който хвърли в екстаз „Анфийлд”.

Ливърпул вече дръпна убедително на върха със 77 точки и има аванс от 5 пред Челси (72) и 7 пред Манчестър Сити (70). Челси е с мач по-малко, а Сити с два по-малко от мърсисайдци. 

Брендън Роджърс не направи нито една промяна в своя състав, а Пелегрини направи само една като включи Клиши на мястото на Коларов. Серхио Агуеро не бе напълно възстановен и остана резерва.

Днешното дерби съвпадна с 25-годишнината от трагедията на „Хилзбъро”, при която 96 фенове на Ливърпул загубиха живота си през 1989 година. Мачът, както и всички други този кръг в Англия, започнаха със 7 минути закъснение в памет на жертвите.

Ливърпул беше в серия от 9 поредни домакински победи и 14 мача без поражение, в които беше нанизал 46 гола.

Ливърпул започна мача по перфектен начин с гол в 6-ата минута. Луис Суарес се пребори с Клиши и подаде на Рахим Стърлинг, който два пъти финтира Компани и прониза Джо Харт за 1:0.

Стърлинг намери Стъридж с отлично центриране, но нападателят не нацели добре топката от чиста позиция.

Нещата станаха още по-лоши за „гражданите” в 19-ата минута, когато Яя Туре получи контузия в коляното и беше заменен от Хави Гарсия.



Ливърпул беше по-ефективен и „Анфийлд” ликуваше за втори път в 26-ата минута, след като Джерард центрира от корнер, а Мартин Шкъртел се измъкна на първа греда и насочи отлично с глава към далечния горен ъгъл за 2:0.

Гостите имаха може би основателни претенции за дузпа в 34-ата минута, но Марк Клатенбърг не отсъди такава при необмислена намеса на Мамаду Сако срещу Джеко.

Преди почивката Коутиньо сгреши като стреля, а не подаде на свободния Суарес, а Миноле спаси страхотно тупалка на Фернандиньо.
Сити започна с повече агресия втората част, а Джеймс Милнър замени Хесус Навас. Суарес вече имаше един жълт картон и симулира при опит да изкара фаул срещу Демикелис, но въпреки протестите на „небесносините” съдията пожали уругваеца и не го изгони.

Възпитаниците на Пелегрини се върнаха в мача след страхотна комбинация. Фернандиньо пусна в коридор за Милнър вдясно и той почти от аутлинията пусна за Давид Силва, който централно пред вратата засече в левия ъгъл – 2:1 в 57-ата минута.

Джеко не успя да засече прострелен пас на Давид Силва, но само 6 минути след първия си гол гостите намериха сили да изравнят.

Нова отлична комбинация вляво позволи на Насри да пусне за Давид Силва в наказателното поле, испанецът опита пас, но Глен Джонсън подложи крак и въпреки намесата на Миноле също с крак топката мина зад голлинията за 2:2.

Стъридж замени Джо Алън, а Джеко отстъпи място на Агуеро само секунди след като Миноле изби силен шут на босненеца.

Давид Силва направи нов пропуск след добра игра на Кун. Наказанието за пропуските на Сити дойде 12 минути преди края. Голяма грешка на Компани подари топката на Фелипе Коутиньо и бразилецът без да губи време стреля покрай Сабалета и оплете в долния десен ъгъл – 3:2 и „Анфийлд” ликуваше.

В последните минути Ливърпул се бранеше храбро. Джордан Хендерсън получи директен червен картон в петте добавени минути, защото си поведе дълго топката и влезе с двата крака срещу Компани.

При едно голямо меле след центриране Шкъртел изби с ръка във въздуха, но съдиите не видяха това и Ливърпул вече почти докосва първата си титла от 24 години насам.

До края на сезона Ливърпул гостува на Норич, приема Челси, гостува на Кристъл Палас и в последния кръг е домакин на играещия вече за здраве Нюкасъл.

Ботев (Пд) съобщи за проблем с билетите за Марибор

Вижте какво разкриха „канарчетата“

Дъглас Луис мина прегледите си преди трансфера в Ювентус

Бразилецът ще парафира с торинци след края на Копа Америка

Байерн Мюнхен постави цена на Кимих

Баварците ще искат 40 милиона за полузащитника

Тен Хаг преподписва с Юнайтед до дни

Предстоят сериозни промени в щаба му

Валентин Антов потегля към Германия или Франция?

Има възможност и той да остане в Италия

Реал Мадрид с интерес към Рикардо Калафиори

Защитникът на Болоня впечатлява с представянето си на Евро 2024

Ювентус продаде нападател на Фиорентина

"Виолетовите" ще платят 13 милиона за Мойс Кийн

Десподов поднови тренировки с ПАОК

Националът ни получи по-дълга почивка

Какви са шансовете на Швейцария за подвиг срещу Италия

"Адзурите" живеят втори живот на Евро 2024

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки