Мъчително 1:0 за Милан срещу последния в Серия А (ВИДЕО)

Рикардо Монтоливо донесе четвърти пореден успех на "росонерите" с удар отдалеч

Мъчително 1:0 за Милан срещу последния в Серия А (ВИДЕО)
Милан постигна четвърта поредна победа в Серия А след колебливо 1:0 срещу последния Катания у дома с 33-ия кръг. Рикардо Монтоливо донесе успеха с далечен изстрел в средата на първата част и Милан се доближи само на 5 точки от градския съперник Интер, който е на пета позиция.

Загубата бе дебют за новия наставник на Катания Маурицио Пелегрино, който досега беше треньор в школата, но замени Роландо Маран начело на първия тим след серия загуби.

В началото Таарабт стреля неточно, а Бариентос отговори със силен удар встрани. Пак Бариентос опита да изненада Абиати с фалцов удар, но стражът се хвърли и изби.

Кака нацели мрежата от външната страна, но „росонерите” поведоха точно в средата на първата част. Балотели чукна леко за Монтоливо при пряк свободен удар и халфът стреля от около 24 метра, кълбото тупна пред Андухар и влетя в близкия ляв ъгъл за 1:0. Голът беше трети за Монтоливо през сезона, а два от тях паднаха срещу Катания.

Удар на Таарабт мина фалцово покрай вратата, а пряк свободен удар на Балотели мина над гредата. Удари на Таарабт и Балотели бяха избити от защитата, а Рами спря шут на Бариентос.

Поли взе топката от главата на Супер Марио в началото на втората част, а Мексес опита да вкара нов фамозен гол със задна ножица след онова специално изпълнение в Шампионска лига, но този път мерникът му изневери.

Абиати спаси отлично удар на Лоди от пряк свободен удар над стената, но надеждите на Катания за точка угаснаха в 79-ата минута. Фабиан Ринаудо си поведе дълго топката в центъра и влезе на шпагат с двата крака срещу Мексес, което напълно заслужено му донесе втори жълт картон.

До края Милан необяснимо се дръпна назад и с човек повече срещу последния просто чакаше мачът да свърши.
Таарабт имаше добра възможност, но фалцово изпрати на сантиметри над гредата и отборът на Кларънс Зеедорф взе минимален успех срещу последния.

Милан вече има 48 точки и се изравни с Торино и Лацио на местата от седмо до девето, докато Катания остана с 20 на дъното и цели 8 точки делят тима от спасителното 17-о място. 

Ботев (Пд) съобщи за проблем с билетите за Марибор

Вижте какво разкриха „канарчетата“

Дъглас Луис мина прегледите си преди трансфера в Ювентус

Бразилецът ще парафира с торинци след края на Копа Америка

Байерн Мюнхен постави цена на Кимих

Баварците ще искат 40 милиона за полузащитника

Тен Хаг преподписва с Юнайтед до дни

Предстоят сериозни промени в щаба му

Валентин Антов потегля към Германия или Франция?

Има възможност и той да остане в Италия

Реал Мадрид с интерес към Рикардо Калафиори

Защитникът на Болоня впечатлява с представянето си на Евро 2024

Ювентус продаде нападател на Фиорентина

"Виолетовите" ще платят 13 милиона за Мойс Кийн

Десподов поднови тренировки с ПАОК

Националът ни получи по-дълга почивка

Какви са шансовете на Швейцария за подвиг срещу Италия

"Адзурите" живеят втори живот на Евро 2024

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки