1. Novsport
  2. Ботев (Вр)
  3. Лудогорец – по-добре от Литекс през 1997/98

Лудогорец – по-добре от Литекс през 1997/98

След близо 2 години ЦСКА се върна на върха, Зику с головия график на Дембеле

Лудогорец – по-добре от Литекс през 1997/98
* Абсолютният дебютант в А група Лудогорец стартира по-добре в първенството от Литекс през сезон 1997/98 г., когато за първи и единствен път в историята новак стигна до шампионската титла. Разградчани имат 10 точки 8 актива си, колкото и настоящите шампиони от Ловеч, а след 4 кръга на есента на 1997 г. оранжевите имаха 2 победи и 2 равенства и с 8 точки заемаха едва петата позиция във временното класиране. И тогава, и сега начело бе ЦСКА, а всъстава на Литекс играеше настоящият старши треньор на лудогорци Ивайло Петев. После ловчанлии спечелиха 4 поредни победи (три от тях с по 4:0), преди да паднат за първи път в 9-ия кръг в Бургас с 2:3 от Нефтохимик. Лудогорец обаче все още не е играл с никой от софийските отбори, докато в началото на пътя към първата си титла Литекс взе точки на Славия (у дома) и ЦСКА (като гост).
 
* ЦСКА е лидер в „А” група за първи път от 9-ия кръг на сезон 2009/10 – 19 октомври 2009 г., когато старши треньор на тима бе Любослав Пенев. В 10-ия кръг обаче Миньор свали червените от върха с гръмко 3:0 на "Българска армия". Червените са отборът, който най-дълго е водил колоната в елита през новия век -цели 136 кръга, следвани от големия им конкурент Левски - 104. Едва 12 тима са били лидери от 2000 г. досега, единствен ЦСКА е бил на първото място във временното подреждане в 11 от 12-те първенства.
 
* Янис Зику тръгна в А група с головия график на Гара Дембеле от миналия шампионат. Румънецът вкара 4 попадения в първите 4 кръга, през есента на 2010 г. французинът имаше същото постижение в същия период, но бе постигнал гол срещу ЦСКА и хеттрик срещу Локо Сф.
 
* 0:5 срещу ЦСКА бе най-голямата загуба на Монтана у дома в А група. Това е и изравнен клубен антирекорд - тимът падна със същия резултат от Славия, но като гост на 24 май 1997 г. в мач от предпоследния 29-и кръг на сезона, в който Монтана за първи път изпадна от елита. Още само веднъж в своята история отборът е допускал поражение с 5 гола - 1:5 срещу Нефтохимик в Бургас на 10 май 1997 г. Тимът от Северозапада е инкасирал най-много голове в А група срещу Левски - 24 в 11 срещи, следват Славия - 23 в 10 двубоя, и ЦСКА - вече 23 в 11 мача.
 
* Последната победа с 5:0 като гост на армейците е срещу Локомотив в Пловдив на 9 август 2009 г., когато начело на тима е сегашният старши треньор на Литекс Любослав Пенев.
 

* Двама египтяни -Махмуд Абд Ел-Ати и Мохамед Уахид, направиха своя дебют в А група за Светкавица. Така в елита останаха едва два тима без чужденци - Видима-Раковски и Калиакра. Най-много "легионери" досега използва Локо Пд - 11 от общо 19 играчи (дебют в този кръг и за аржентинеца Хуан Пабло Компанучи). 


Идеалният отбор на 4-ия кръг вижте ТУК

Още статистика - ТУК

Криза във Враца! Берое ликува срещу Ботев (ВИДЕО)

Тодор Янчев остава без актив начело на "зелените"

Ботев (Враца) и Локо (София) завъртяха 0:0 помежду си

Контролата се игра в Етрополе

РАЗВРЪЗКАТА: Пирин изпадна, Хебър оцеля (ВИДЕО)

Ботев (Вр) на бараж

Петко Ганев може да се раздели с Ботев (Враца) през лятото

Договорът на бранителя изтича

Официално: Ботев (Враца) се раздели и с френско крило

Жан-Пиер да Силва се оказа ненужен

Пирин обърна Ботев (Враца) и е на 1/4-финал за Купата на България

Тасев бе героят в продълженията

Янев се ядоса: Не приемам поведението ни в ситуациите при головете

Той е на мнение, че играчите трябва да си променят мисленето

Янев: Противникът разполага с най-добрата селекция в цяла България

Треньорът на Ботев Враца изчетка ЦСКА 1948 след загубата

ПАК ТОЙ! Чочев "избухна" при драматична победа на ЦСКА 1948 (ВИДЕО)

Гостите стигнаха до успеха с 2:1 във Враца