1. Novsport
  2. Фен Зона
  3. 1000 фенове отпразнуваха рождения ден на Ботев

1000 фенове отпразнуваха рождения ден на Ботев

Близо 1000 фенове на футболния Ботев (Пловдив) изпълниха паркинга и пространството пред централния вход на стадиона за да приветстват обновеният паметник на великия български революционер Христо Ботев, съобщава plovdiv24. Бюстът на патрона на футболния клуб бе изчистен с пароструйки и приведен в оригиналния си вид от преди повече от 80 години. Добавена е и нова плоча с пасаж от писмото на Ботев до Тодор Пеев. Всички средства за обновяването на събрани от фенове.

1000 фенове отпразнуваха рождения ден на Ботев

Близо 1000 фенове на футболния Ботев (Пловдив) изпълниха паркинга и пространството пред централния вход на стадиона за да приветстват обновеният паметник на великия български революционер Христо Ботев, съобщава plovdiv24. Бюстът на патрона на футболния клуб бе изчистен с пароструйки и приведен в оригиналния си вид от преди повече от 80 години. Добавена е и нова плоча с пасаж от писмото на Ботев до Тодор Пеев. Всички средства за обновяването на събрани от фенове.

Откриването на обновения паметник бе по случай честването на 98 години от основаването на клуба. Пред тълпата няколко думи каза заместник кметът на Пловдив Георги Титюков. Васил Киризиев от фенклуба прочете поздравително писмо от министър-председателя Бойко Борисов. Такива писма пратиха още от Пирин и Спартак Варна. Новата плоча бе открита от Титюков и Ясен Петков от фенклуба, който също каза няколко думи пред множеството. Един от легендарните футболисти на "канарчетата" Трифон Пачев също говори пред привържениците. Всички споделиха надеждите си в съвсем скоро време Ботев отново да бъде сред елитните тимове в България.

Венци и цветя пред паметника бяха положени от фенклуба, от легендите, от Детско-юношеската школа и от фенове. След приключване на церемонията имаше и пиротехническа програма с фойерверки и факли.

снимка: plovdiv24.bg