1. Novsport
  2. Фен Зона
  3. 1000 левскари ще викат на "Жюл Отен"

1000 левскари ще викат на "Жюл Отен"

Над 1000 сини запалянковци се очаква да подкрепят „Левски" срещу „Гент" довечера от 22,05 ч в мача, който ще бъде излъчен по тв канала „Про".

1000 левскари ще викат на "Жюл Отен"
Над 1000 сини запалянковци се очаква да подкрепят „Левски" срещу „Гент" довечера от 22,05 ч в мача, който ще бъде излъчен по тв канала „Про". Както се полага за дуел, който решава европейското бъдеще на .Левски", още от вчера българи започнаха да се стичат към Белгия. Над 100 нашенци се появиха в Брюксел и Гент ден преди мача, предимно със самолети от родината. Днес се чака наплив от емигранти от околните страни.
 
Букмейкърите сочат „Левски" за тотален аутсайдер, но „сините" поеха вчера към Белгия пределно амбициозни. „Отиваме с едничка мисъл - да победим" - рече треньорът Ясен Петров. -Тръгваме с добро настроение." Коефициентите на Sportingbet.com обаче сочат 1,7 за победа на „Гент", 4,5 за „Левски" и 3,4 за реми.
 
Вчера „сините" кацнаха по обед в Белгия при температура минус 3 градуса. За мача довечера се прогнозират минус 6 градуса, които поради вятъра ще се усещат като - 10. Няколко часа преди началото вероятно ще завали и сняг. „Студеното време предразполага към повече тичане", спокойно отсече Ясен Петров. В името на пределната концентрация групата в чартъра се оказа камерна - без привърженици, репортери, роднини, близки и видни личности.
 

„Чакаме десетина хиляди зрители - съобщи търговският директор на „Гент" Патрик Липс. - Мачът е късно, а привържениците ни са на работа на следващия ден и затова стадионът няма да е пълен."