1. Novsport
  2. Фен Зона
  3. 1500 власи минават Дунава за мача с ЦСКА

1500 власи минават Дунава за мача с ЦСКА

Повечето от тях ще дойдат от Букурещ и близките до България региони. Много от летуващите румънци по нашето Черноморие също се гласят за мача

1500 власи минават Дунава за мача с ЦСКА
Мощна агитка от Румъния се готви да мине Дунав за мача ЦСКА - Стяуа от Лига Европа в четвъртък. На стадион „Васил Левски" в София се очакват около 1500 власи, които ще дерат гърла за Стяуа. Повечето от тях ще дойдат от Букурещ и близките до България региони. Много от летуващите румънци по нашето Черноморие също се гласят за мача.
 
В София се чакат почти толкова румънски фенове, колкото бяха тези на ЦСКА в Румъния, но това е и заради по-малкото разстояние до българската столица.
 
Червената агитка блъска 700 километра до Клуж Напока, където се игра първият мач.
 
Румънците обаче имат два пъти по-малко път и се точат да бият по брой агитката на ЦСКА в първия мач.
 
Червените привърженици бяха около 1200 в Клуж, като имаше доста проблеми около продажбата на билети в деня на мача.
 

От ЦСКА все още не са обявили колко билети ще бъдат пуснати за румънските фенове. Пропуските за гостуващата агитка ще струват 5 лева (10 румънски леи), колкото искаха и на червените фенове в Румъния. Полицията в София ще бъде на крак за мача, за да не допусне сблъсъци между запалянковци от двете страни. С гостите ще пристигне и представител на звеното за борба с футболното хулиганство в Румъния.