1. Novsport
  2. БГ Футбол
  3. Трифон Попов пред Novsport.com: Отправили сме официално запитване до УЕФА за Петер Мате

Трифон Попов пред Novsport.com: Отправили сме официално запитване до УЕФА за Петер Мате

Литекс се е заел сериозно с въпроса относно редовността на играча на Дебрецен Петер Мате, като е подал официално запитване до УЕФА. Това каза пред Novsport.com президентът на ловчанлии Трифон Попов. По думите му ще има повече яснота след около 1 час.

Трифон Попов пред Novsport.com: Отправили сме официално запитване до УЕФА за Петер Мате
Литекс се е заел сериозно с въпроса относно редовността на играча на Дебрецен Петер Мате, като е подал официално запитване до УЕФА. Това каза пред Novsport.com президентът на ловчанлии Трифон Попов. По думите му ще има повече яснота след около 1 час.
 
Днес следобед се появи информация, че унгарците са използвали неправомерно футболист в реванша с българския шампион снощи (1:2). Става въпрос за Петер Мате, който влезе в игра в 90-ата минута на мястото на Йозеф Варга. Мате отсъства от състава на Дебрецен в официалния сайт на УЕФА, а според листата с футболистите на негово място е бил картотекиран Ищван Шпицмюлер.
 
По думите на Попов срокът за подаване на жалба е 20:00 ч „тяхно време”, т.е. средно европейско или 21:00 ч наше.
 
„Знаете, че се появяват всякакви информации. Затова сами проучваме въпроса”, лаконичен беше Трифон Попов пред нашата медия.
 
Ако се окаже, че наистина Дебрецен е използвал Мате извън правилата на УЕФА, то едно от евентуалните наказания е служебна загуба 0:3, което напълно устройва ловчанлии след поражението с 0:2 в Унгария.