1. Novsport
  2. БГ Футбол
  3. Литекс би Локо (София) със скандален гол в края – 1:0 (видео)

Литекс би Локо (София) със скандален гол в края – 1:0 (видео)

Феновете на столичани нахлуха на терена след края на мача, трима арестувани. Дихонов едва не се сби с фен на домакините

Литекс би Локо (София) със скандален гол в края – 1:0 (видео)

Шампионът Литекс направи нова важна крачка към защитата на титлата си, след като се наложи с 1:0 над тима на Локомотив (София). Срещата се игра на градския стадион в Ловеч и бе дербито на 14-ия кръг на родната „А” група. Единственото попадение в мача бе дело на Дока в 85-ата минута, но този гол ще породи сериозни дискусии, тъй като на повторенията се вижда, че има нарушение срещу играч на гостите непосредствено преди паса към Дока.

След края на мача пък бяха задържани трима привърженици на гостите, след като агитката от София нахлу на терена, за да търси саморазправа с рефера Ангел Ангелов. Междувременно финансовият директор на Литекс Величко Дихонов едва не се сби с фен на домакините, но така и не стана ясно каква е причината за непристойното поведение на шефа на ловчанлии.

Двубоят започна добре за гостите от София, които можеха да открият резултата още в 4-та минута, когато Асамоа изведе Генков очи в очи с Баривиера, но стражът на ловчанлии спаси. Последва неприятен момент за старши треньора на домакините Любослав Пенев, тъй като в 6-та минута капитанът Ивайло Петков се контузи и трябваше да бъде заменен от Светослав Тодоров.

След смяната Литекс опита да натисне своя съперник, докато „железничарите” изчакваха своите възможности на контраатака. В 7-та минута Янев центрира от корнер, Нифлор стреля от въздуха от границата на наказателното поле, но кълбото премина встрани от вратата на Пейков. В 20-ата минута пък нова неприятност се стовари на главата на наставника на „оранжевите”, след като и Александър Барт получи травма и трябваше да бъде заменен от Илия Миланов.

След преполовяването на първата част двата тима вдигнаха оборотите и в 23-ата минута Иво Димитров центрира добре отдясно за Генков, който шутира от движение, ала топката прелетя над напречната греда на Баривиера. 180 секунди по-късно Том върна за непокрития Янев на границата на наказателното поле, но шутът на българина бе много неточен. В 35-ата минута Янев опита късмета си от фаул от около 30 метра, ала ударът му бе слабо и не затрудни Пейков.

С наближаването на края на първото полувреме натискът на Литекс се усилваше и в 39-ата минута Светльо Тодоров отне в центъра на терена, след което намери непокрит Нифлор на границата на наказателното поле, французинът стреля с десния крак, но кълбото премина до лявата греда на столичани.

Гол през първите 45 минути така и не падна и Литекс и Локомотив (София) трябваше да се оттеглят на почивка при нулево равенство.

Втората част започна с натиск на шампионите, но чистите голови положения пред вратата на гостите липсваха. В 54-ата минута Писаров центрира от фаул, Добрев обаче стреля слабо с глава и не затрудни стража на „оранжевите”. 5 минути по-късно Дока опита късмета си от около 20 метра, ала и неговият удар бе слаб и бе спасен от Пейков.

С течение на времето натискът на домакините се засилваше, но голът така и не идваше. В 65-ата минута Александър Цветково опита шут от далечна дистанция, ала той бе слаб и не затрудни Пейков. 3 минути по-късно Писаров центрира от корнер, резерва Иванов шутира силно от границата на наказателното поле, но топката прелетя над вратата. В 77-ата минута Асамоа проби по левия фланг, навлезе към наказателното поле и стреля силно с десния крак, ала Баривиера спаси.

Така се стигна до 85-ата минута, когато Цветанов отне на Иванов, след като го дръпна за ръката, след което намери Дока, който навлезе в наказателното поле и с десния крак даде преднина на своите – 1:0. След гола играчите на Локомотив се скупчиха около рефера Ангел Ангелов, искайки обяснение защо не е отсъден фаул срещу Иванов.

До края на двубоя нов гол не падна и така „оранжевите” стигнаха до минимален успех срещу Локомотив. След края на двубоя феновете на „железничарите” нахлуха на терена, разярени от отсъжданията на рефера Ангелов, влязоха в ръкопашна схватка с полицията, но в крайна сметка всички завърши с трима арестувани ултраси от София.  

След тази победа Литекс отново възстанови преднината си от 5 точки на върха пред Левски, като вече има актив от 34, докато „железничарите” остават 4-и с 25 пункта.