Кристиано Роналдо взе „Златната обувка” с думите: Искам да съм най-великият

"Когато завърша кариерата си, искам да видя статистиката и да видя, че съм сред най-добрите. Сигурен съм, че ще бъда"

Кристиано Роналдо взе „Златната обувка” с думите: Искам да съм най-великият
Кристиано Роналдо получи наградата „Златна обувка” за трети път в своята кариера. Той подели приза за миналия сезон с Луис Суарес. Двамата бяха почетени на две отделни церемонии, като Кристиано целуна днес „Златната обувка” на церемония в Мадрид.

Отличната обстановка в „кралския клуб” бе демонстрирана от факта, че Кристиано бе придружен от президента  на Реал Флорентино Перес и съотборниците си Икер Касияс, Серхио Рамос и Гарет Бейл.

„Не очаквах толкова много хора да дойдат. Искам да благодаря на всички, първо на съотборниците ми, без които това нямаше да е възможно. Също не семейството ми, на феновете и на Реал Мадрид, че ми дава възможност да играя в най-добрият клуб в света и да печеля тези индивидуални трофеи. Колективът е важен, но важна е и индивидуалната работа”, бяха първите думи на Роналдо при награждаването.

„Печеля трета „Златна обувка”, но сякаш ми е за първи път. Много съм щастлив, това е специален ден. Усещам любовта на хората и обещавам да ви обичам завинаги, ще дам най-доброто от себе си на терена. Винаги искам да постигам още и още успехи. През последните 5 години статистиката ми беше много добра, а през последните две години още по-добра. Не искам да съм само най-добрият в Португалия, но най-добрият въобще, работя за това. В моята професия искам да съм най-добрият, градя кариерата си стъпка по стъпка. Когато завърша кариерата си, искам да видя статистиката и да видя, че съм сред най-добрите. Сигурен съм, че ще бъда”, не скри безкрайната си амбиция Кристиано.

Той не мисли скоро да напуска „Сантяго Бернабеу”.

„Трябва да говорим с Флорентино Перес за нов договор, но и сега съм щастлив. Имам договор до 33 години, после ще видим дали съм готов, но искам да играя още. Нашите цели не са се променили – да печелим още трофеи в Ла Лига и Шампионската лига”.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки