Наполи детронира Юве и спечели Суперкупата след инфарктни дузпи (ВИДЕО)

Игуаин и Тевес вкараха по два, последният пропусна при 11-метровите удари

Наполи детронира Юве и спечели Суперкупата след инфарктни дузпи (ВИДЕО)

Наполи спечели за втори път Суперкупата на Италия след невероятна драма преминала през две изравнявания, продължения и дузпи, при които футболистите на Рафа Бенитес показаха по-силна психика и заслужено вдигнаха трофея. Катарската столица Доха бе домакин за първи път на турнира, който в последните си шест издания се провежда извън Апенините. Гол на Тевес в 5-ата минута даде преднина на Юве, а Игуаин изравни в 68-ата и вкара мача в продължения. В 106-ата минута отново Тевес  бе точен за 2:1, но Игуаин успя да спаси Наполи с късен гол в 118-ата. При дузпите Буфон успя да отрази три удара, което обаче се оказа недостатъчно за Юве. Ударът от бялата точка на Тевес срещна гредата, Перейра не уцели очертанията на вратата и след две спасявания на Рафаел футболистите на Рафа Бенитес вдигнаха заслужено титлата. За Наполи това е втори трофей, докато Юве пропусна да изпревари Милан, който също има 5 титли дотук.

Бяха необходими само 5 минути на шампиона Ювентус, за да излезе напред в резултата. Сблъсък на защитниците Кулибали и Раул Албиол, при опит да избият топката след нескопосано изчистване на Давид Лопес, остави кълбото във владение на Карлос Тевес и аржентинецът не сгреши останал очи в очи срещу Рафаел.

Марек Хамшик бе близо да върне равенството в двубоя в 16-ата минута, но ударът му от границата на големия пеналт срещна тялото на бранител на Юве и се отби от гредата.

В 22-ата минута Тевес стреля опасно от въздуха, но Рафаел успя да отклони, а секунди по-късно аржентинецът отново застраши вратата на Наполи, но бразилският страж успя с лявата ръка да избие удара му по земя.

Хосе Кайехон пропусна златна възможност да изравни резултата в 54-ата минута, след като при почти идентична ситуация с попадението на Тевес нападателят на Наполи стреля встрани от вратата на Юве.

Късметът отново изневери на тима на Рафа Бенитес в 60-ата минута, когато Игуаин от малък ъгъл прехвърли Буфон,  но топката се отби от гредата, след което бе изчистена от Патрис Евра.

Заслуженото изравняване на резултата дойде след  страхотен рейд по лявото крило на Джонатан де Гузман в 68-ата минута, и след като навърза двама бранители с перфектно центриране постави топката на главата на Игуаин, който от непосредствена близост не остави шансове на Буфон и върна Наполи в мача – 1:1.

Юве показа агресивна игра след попадението на Игуаин и Рафаел трябваше да отразява удари на Погба и Перейра, а Йоренте шутира встрани от вратата малко преди края на редовните 90 минути на срещата.

Първото продължение измина без сериозни голови положения пред двете врати, а в първата минута на второто продължение Карлос Тевес огорчи за втори път Рафаел. Аржентинецът получи топката близо до дъгата на големия пеналт и технично я пусна между краката си, финтирайки бранител на Наполи, и  с точен удар в долния десен ъгъл даде преднина на „бианконерите”.

Точно когато титлата изглеждаше вече спечелена за тима на Масимо Алегри, Гонсало Игуаин за втори път изравни резултата, бележейки в 118-ата минута,  и докара двубоя за Суперкупата до ролетката на дузпите.

При 11-метровите наказателни удари футболистите на Наполи показаха по здрави нерви и успяха да спечелят с крайното 8:7, като Буфон на три пъти спаси, а Рафаел хвана две от дузпите, а Тевес и Перейра не намериха очертанията на вратата пазена от бразилеца.

Суперкупа на Италия

Ювентус - Наполи 7:8 (2:2) след дузпи

1:0 Тевес (5`)

1:1 Игуаин (68`)

2:1 Тевес (106`)

2:2 Игуанин (118`)

Дузпи:

2:2 Жоржиньо (Буфон спасява)

2:2 Тевес (греда)

2:3 Гулам

3:3 Видал

3:4 Албиол

4:4 Погба

4:5 Инлер

5:5 Маркизио

5:6 Игуаин

6:6 Мората

6:7 Гаргано

7:7 Бонучи

7:7 Мертенс (Буфон спасява)

7:7 Киелини (Рафаел спасява)

7:7 Кайехон (Буфон спасява)

7:7 Перейра (над гредата)

7:8 Кулибали

7:8 Падоин (Рафаел спасява)



 
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки