1. Novsport
  2. БГ Футбол
  3. БФС и ПФЛ се обединиха срещу телевизията (видео и аудио)

БФС и ПФЛ се обединиха срещу телевизията (видео и аудио)

Българският футболен съюз е подкрепил становището на Управителния съвет на ПФЛ, че санкцията от страна на bTV Media group от 200 000 лв. към клубовете, е неправомерна. Това обяви президентът на лигата Стефан Капралов след днешното извънредно заседание на УС, предаде репортер на Novsport.com.

БФС и ПФЛ се обединиха срещу телевизията (видео и аудио)
Българският футболен съюз е подкрепил становището на Управителния съвет на ПФЛ, че санкцията от страна на bTV Media group от 200 000 лв. към клубовете, е неправомерна. Това обяви президентът на лигата Стефан Капралов след днешното извънредно заседание на УС, предаде репортер на Novsport.com.
 
Членовете на Управителния съвет се обединяват около единното становище, подкрепено от ръководството на футболния съюз, че санкцията от страна на Про.бг Медия е неправомерна. Удържаната сума да се издължи на клубовете до петък, 8 април. В случай на неизпълнение, ще бъдат предприети адекватни мерки от страна на клубовете. Обсъждат се и ще продължат да се обсъждат (мерки)”, заяви Капралов на излизане от сградата на БФС на ул. „Иван Асен II” 26.  
 

Той се съмнява клубовете да направят бойкоти или да поставят ултиматуми в предстоящия кръг на „А” група, за да стопират телевизионните камери. 

Капралов съобщи, че в БФС е получено писмо от телевизията, което гласи, че неустойката в размер на 200 000 лв. се удържат за несъстоял се мач. "По принцип са два мача. Единият, който не е излъчван, е Черноморец – Сливен и другият е Калиакра – Левски, но този мач се предава от Би Ти Ви Екшън. Ако си спомняте, всички сме го гледали. Даже продължи повече от необходимото време. Предаван ли е мачът или не е предаван?! Предаване на телевизията имаше ли?! Аз ако бях в телевизията, след като няма мач, както се казва, спирам излъчване", коментира Капралов.

Novsport.com припомня, че съгласно договора за ТВ-правата на мача между Калиакра и Левски не са били допуснати видео камери на други медии – телевизии и сайтове. Би Ти Ви Екшън е отразила ексклузивно срещата и договорът не е бил нарушен. 

"Всичко, което е залегнало, е излъчено. Дори малко повече", каза шефът на ПФЛ.  

"Проблемът е за удържането на тези 200 000 (втория транш на втората част от средствата за ТВ-права). Излиза, че са за мача Калиакра и Левски, независимо че този мач се състоя на 19 март. Траншът, независимо че футболните клубове съвсем нормално приеха да има забавяне във втората част на трашна, всичко стана. Т.е. този несъстоял се мач е станал не във времето, в което трябва да се удържат тези пари, ако въобще има такова нарушение", обясни Капралов.

"Всички клубове бяха единодушни на срещата", добави той.    

Стефан Капралов иначе подкрепи настоящето разпределение на средствата от ТВ-правата.

"Този договор, който съществува, така ще бъде, докато приключи. Ако евентуално се поднови или се сключи нов договор, съвсем естествено е да има, пак казвам, това е въпрос на работната група, на хората, които ще извършат това разпределение. Но аз мисля, че това разпределение, което е до момента като цяло, е добро."

 

Феновете на „соколите“ отиват при играчите преди битката за Варна

Привържениците ще се съберат на последната тренировка на "соколите" преди мача с Черно море

Линдсет: Вече имаме треньор, който диша ЦСКА

Халфът на "армейците" говори за обстановката в отбора след треньорската смяна

Томаш: Не гледам класирането в момента

Той разкри кога ще пусне в игра Лиъм Купър

Жребий за SESAME Купа на България - Втори предварителен кръг и Първи кръг финална фаза

Вижте каква е процедурата по тегленето на жребия

Сериозен интерес от елита към един от асовете на Добруджа

Лукас Кардосо е привлякъл интереса на някои елитни тимове

Илиан Илиев с договор в ЦСКА до 2026 г.

Вижте подробности

Хебър и Септември София в дерби на дъното в efbet Лига

Сблъсъкът е днес от 17:00ч.

Шефовете на АСФБ с важни срещи в Истанбул

Д-р Антон Генов и Красимир Керезов бяха на посещение в Турция

Феновете на Локо Пловдив искат Крушарски и ръководството вън

Вижте подробности